Κοινωνία Κόσμος

Γερμανία: Το SPD, οι Πράσινοι και το FDP θέλουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις συνασπισμού

Πιθανόν για πρώτη φορά στην Γερμανία να υπάρχει μία κυβέρνηση τρικομματικού συνασπισμού.

Ο σχηματισμός για την κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία προχωράει αλλά προτού ολοκληρωθεί πρέπει να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια.

Μία έναρξη είναι δυνατή τώρα υποστηριζόμενη από τα τρία κόμματα δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή από το Βερολίνο ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Όλαφ Σολτς, τα κόμματα Θα πρέπει πρώτα να συζητήσουν πάνω σε ένα κοινό κείμενο δήλωσε η συμπρόεδρος των πρασίνων Annalena Baernock.

Οι πράσινοι και οι φιλελεύθεροι ανέφεραν πως πρέπει να κάνουν συνεδριάσεις με τα όργανα του κόμματος για να ενημερωθούν όλοι για την πορεία των συζητήσεων.

Βέβαια υπάρχει περίπτωση οι διαπραγματεύσεις κάποια στιγμή να καταρρεύσουν, αλλά, όπως δήλωσε ο Όλαφ Σολτς είναι πεπεισμένος ότι οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καλό εποικοδομητικό στάδιο, και στην πλήρη ειλικρίνεια. Αναφέρθηκε μεταξύ των τριών κομμάτων όσον αφορά τις συζητήσεις και πιστεύει πως θα υπάρξει κυβέρνηση πριν από τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi