Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία-Ε.Ε: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα λήξουν την 1η Φεβρουαρίου.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Επιτροπή της ΕΕ αποφάσισε μια νέα απαίτηση με επείγουσα διαδικασία και αυτή η απαίτηση θα εφαρμοστεί και στη Γερμανία από την 1η Φεβρουαρίου.

Η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για όλα τα άτομα που έχουν λάβει μόνο μια ή δύο δόσεις εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα περιοριστεί σε 270 ημέρες (εννέα μήνες) από την 1η Φεβρουαρίου. Αυτό επιβεβαίωσε η υφυπουργός Υγείας Sabine Dittmar στην Γερμανική βουλή.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, αυτό επηρεάζει επί του παρόντος περίπου 24,2 εκατομμύρια ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι αλλά δεν έχουν λάβει ακόμη την αναμνηστική δόση.

Μέχρι στιγμής, τα πιστοποιητικά εκδόθηκαν για ένα έτος, αλλά αυτό ήταν περισσότερο τεχνικός περιορισμός παρά λήξη του καθεστώτος εμβολιασμού. Το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζει έτσι μια απαίτηση της ΕΕ που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο. 

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi