Αθλητισμός

Βρήκε τον δρόμο προς τους «16» ο Τσιτσιπάς

Έχοντας για πρώτη φορά στο πλευρό του τον Τόμας Έκβιστ (και όχι τον πατέρα του), ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 22χρονου Ισπανού (Νο.46) με 7-5, 6-7(1), 6-4 και πέρασε στους «16» της διοργάνωσης. Θα παίξει την Πέμπτη (10/2) για μια θέση στα προημιτελικά με τον νικητή του αυριανού αγώνα Χάρις-Ιβάσκα.

Λίγες μέρες μετά την οδυνηρή ήττα στα ημιτελικά του Australian Open, ο Στεφ κλήθηκε να κάνει τη μετάβαση στα indoor τουρνουά και η αποστολή του δεν ήταν καθόλου εύκολη. Παρότι φάνηκε να βρίσκει τον δρόμο προς τη νίκη στο δεύτερο σετ, ο αντίπαλός του κατάφερε να στείλει το ματς σε τρίτο σετ, αναγκάζοντας τον Τσιτσιπά να ανεβάσει ταχύτητα για να κλείσει τελικά τον αγώνα μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά.

Παραμένει, λοιπόν, στο κυνήγι του πρώτου του τίτλου σε 500άρι, κάτι που αποτελεί απωθημένο παρότι έχει ήδη σηκώσει πιο «βαριά» τρόπαια…

Ο Στέφανος είχε αρκετά προβλήματα στο δεύτερο σερβίς του στο πρώτο σετ και είδε τον αντίπαλό του να παίρνει άμεσα πίσω το πρώτο του μπρέικ (2-1). Ανταλλαγή μπρέικ, όμως, έγινε άλλες δύο φορές στο σετ, με τον Στεφ να μένει δύο φορές πίσω, αλλά να έχει ισάριθμες απαντήσεις (3-3, 5-5).

Ο 23χρονος τενίστας είχε 32 winners, μεταξύ των οποίων 15 άσοι, και 26 αβίαστα λάθη.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα παιχνίδια της ημέρας, ο Ντένις Σαποβάλοφ αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση, καθώς ηττήθηκε με 6-4, 6-4 από τον 20χρονο Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα, Νο.137 στον κόσμο, που πέτυχε την πρώτη νίκη του στο tour! Θα περιμένει στον δεύτερο γύρο Θαπάτα ή Βαν Ντε Σάντσχουλπ.

Καλά ξεκίνησε, ωστόσο, ο κάτοχος του τίτλου Αντρέι Ρούμπλεφ, που μετά το 6-4, 6-4 σε βάρος του Χένρι Λάακσονεν, θα παίξει με τον νικητή του αγώνα Γκαστόν-Κβον.

Έξω, τέλος, έμεινε, και ο Ασλάν Καράτσεφ, που έχασε με 2-6, 7-6(2), 7-6(0) από τον Τάλο Γκρίσκπορ. Ο Ολλανδός θα συναντήσει στον δεύτερο γύρο Κραΐνοβιτς ή Φούτσοβιτς.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi