Ειδήσεις και Νέα

Ζελένσκι: Έτοιμοι να συζητήσουμε για συμβιβασμό σε Κριμαία και Ντονμπάς.

Ενώ μαίνεται για 13η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο ABC στην οποία αναφέρθηκε σε συμβιβασμό που θα μπορούσε να βρεθεί με τη Ρωσία αναφορικά με τα θέματα της Κριμαίας και του Ντονμπάς, χωρίς να τις κατονομάζει.

Οπως μεταδίδει από το Ροστόφ ο Θανάσης Αυγερινός, ο ουκρανός πρόεδρος μιλά για προσωρινώς κατεχόμενα εδάφη, υπονοώντας την χερσόνησο της Κριμαίας η οποία από το 2014 βρίσκεται υπό τον ρωσικό έλεγχο ενώ για το Ντονμπάς, κάνει λόγο για μη διεθνώς αναγνωρισμένες δημοκρατίες που αναγνωρίζει μόνο η Ρωσία και είναι έτοιμος να συζητήσει και να βρει κάποιον συμβιβασμό.

Παράλληλα, στη συνέντευξη σημειώνει ότι έχει παγώσει μέσα του η προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ, γιατί όπως εμφανίζεται να λέει, συνειδητοποίησε ότι η Συμμαχία δεν είναι έτοιμη να υποδεχτεί την Ουκρανία και φοβάται περαιτέρω αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στη συνέντευξή του αναφέρει, όχι είμαστε έτοιμοι για διάλογο και όχι για συνθηκολόγηση.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi