Ειδήσεις και Νέα

Η Γερμανία αναφέρει άλλο ένα ρεκόρ κρουσμάτων COVID-19

Η Γερμανία ανέφερε άλλο ένα υψηλό ποσοστό ρεκόρ επτά ημερών του κορωνοϊού την Τετάρτη, ακόμη και όταν η χώρα ετοιμαζόταν να χαλαρώσει τους περιορισμούς.

Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) κατέγραψε 262.593 νέες μολύνσεις, αύξηση 22% σε σύγκριση με πριν από μια εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε σχεδόν 17,7 εκατομμύρια.


Οι μολύνσεις αυξάνονται ξανά από τις αρχές Μαρτίου, αφού άρχισαν να χαλαρώνουν οι κανόνες που εμποδίζουν τα μη εμβολιασμένα άτομα να έχουν πρόσβαση σε πολλούς εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

Η επίπτωση των επτά ημερών αυξήθηκε σε νέο υψηλό 1.607 μολύνσεων ανά 100.000 άτομα την Τετάρτη, από 1.585 την προηγούμενη ημέρα.

Άλλοι 269 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 126.142 άτομα.

Την Παρασκευή, το κοινοβούλιο πρόκειται να εγκρίνει έναν περιορισμένο νόμο που θα μειώσει σημαντικά τους περιορισμούς σε όλη τη Γερμανία. Ο ισχύων νόμος λήγει το Σάββατο.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι παρόλο που τα κρούσματα αυξάνονται, δεν υπάρχει πλέον μεγάλος κίνδυνος υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας λόγω των εμβολιασμών και του γεγονότος ότι η κυρίαρχη παραλλαγή Omicron έχει συχνά πιο ήπια συμπτώματα.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi