Διατροφή υγεία

Το σεξ δεν είναι μόνο απόλαυση αλλά και… φάρμακο – Δείτε τα οφέλη που δεν φαντάζεστε.

Ισως το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε όταν κάνετε σεξ είναι αν θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας ή αν θα σας ρυθμίσει την πίεση ή έστω αν θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά.

Κάντε focus στην απόλαυση της στιγμής, διασκεδάστε με το ερωτικό παιχνίδι και αγνοήστε κάθε επιστημονική έρευνα που περνάει τις σεξουαλικές μας δραστηριότητες από το μικροσκόπιο.

Πολύ αργότερα, όταν θα έχετε χαλαρώσει και ανάψει τσιγάρο (ούτε καν να περνά κάτι τέτοιο απ’ το μυαλό σας), μπορείτε να ξεφυλλίσετε το περιοδικό μας και να ενημερωθείτε για τις έρευνες που επιβεβαιώνουν τα εκπληκτικά οφέλη που κρύβει για την υγεία μας μια πλούσια και ποιοτική ερωτική ζωή… Θα ξαφνιαστείτε ευχάριστα…

Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το τακτικό σεξ μία έως δύο φορές την εβδομάδα αυξάνει τα επίπεδα των αντισωμάτων στο αίμα. Τα αντισώματα είναι πρωτεΐνες που αναγνωρίζουν  και εξουδετερώνουν ιούς, βακτήρια και άλλους «εισβολείς». Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι κάτι τέτοιο στην εποχή του COVID-19.

Μελέτη Βρετανών ερευνητών κατέδειξε ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ μερικές φορές την εβδομάδα τείνουν να έχουν πολύ υψηλότερες ποσότητες της ανοσοσφαιρίνης Α (IgA) από ό,τι εκείνοι που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Τι σημαίνει αυτό; Η IgA είναι η πρώτη γραμμή άμυνας έναντι του κρυολογήματος και της γρίπης.

Καίει θερμίδες

Το σεξ αυξάνει τη ροή του αίματος. Με απλά λόγια, το σεξ είναι μια μορφή  γυμναστικής μέτριας έντασης, σίγουρα πολύ πιο διασκεδαστική από κάθε άλλη αερόβια άσκηση. Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού «The New England Journal of Medicine», ένας άντρας στην ηλικία των 35 θα μπορούσε να κάψει 240 θερμίδες με μία ώρα σεξ, ενώ μια γυναίκα 180 θερμίδες.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι μια ενεργή σεξουαλική ζωή συνδέεται στενά με περισσότερα χρόνια ζωής. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι  μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων και άλλων καρδιακών παθήσεων, καθώς ενισχύει τον καρδιακό μυ και ελαττώνει την αρτηριακή πίεση.

Ρυθμίζει τα επίπεδα των ορμονών

Γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει; Μεταξύ άλλων, ένα υγιές προφίλ ορμονών προάγει τον φυσιολογικό κύκλο της γυναίκας και μειώνει τα αρνητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Μπορεί να θεραπεύσει πονοκεφάλους και να μειώσει τον φυσικό πόνο

Παρόλο που δεν περιμένατε ότι το σεξ βοηθά στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο, μπορεί πραγματικά να το κάνει. Πώς; Κατά τη διάρκεια του σεξ, η ορμόνη ωκυτοκίνη απελευθερώνεται στο σώμα σας. Η ωκυτοκίνη μειώνει τον πόνο.

Μειώνει το στρες και ρίχνει την αρτηριακή πίεση

Υπάρχει ακόμη ένα άλλο όφελος της ωκυτοκίνης που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού: ηρεμεί τα νεύρα. Μελέτες έδειξαν ότι η ωκυτοκίνη εξουδετερώνει τις επιδράσεις της κορτιζόλης, η οποία είναι ορμόνη του στρες. Το σεξ βοηθά επίσης να κοιμηθείτε καλύτερα, καθώς η ωκυτοκίνη όχι μόνο σας ηρεμεί, αλλά και… προάγει τον ύπνο.

Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη

Οσο πιο συχνά εκσπερματώνουν οι άνδρες, μεταξύ των ηλικιών 20 και 50, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Μάλιστα, προτείνεται οι άνδρες να εκσπερματώνουν μία φορά την ημέρα, είτε μέσω σεξουαλικής επαφής είτε με αυνανισμό.

Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Οι γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν από το σεξ ως «προληπτική φροντίδα». Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που έχουν τακτικά κολπική σεξουαλική επαφή έχουν συχνά λιγότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού από όσες δεν το κάνουν.

Ενισχύει την αυτοεκτίμηση και βελτιώνει τη διάθεση

Το συναίσθημα ευφορίας μετά το σεξ είναι πιο σημαντικό από ό,τι νομίζετε. Τα άτομα που είναι σεξουαλικά ενεργά είναι λιγότερο πιθανό να έχουν «αλεξιθυμία» (αδυναμία έκφρασης ή κατανόησης των συναισθημάτων). Επιπλέον, τα φιλιά και οι αγκαλιές διεγείρουν την παραγωγή των ενδορφινών, δηλαδή των φυσικών ορμονών της ευεξίας.

Τονώνει τη γυναικεία λίμπιντο

«Αν θέλετε να έχετε πιο δραστήρια ερωτική ζωή, φροντίστε να κάνετε συχνά σεξ», συνιστά στις γυναίκες η Dr Lauren Streicher, καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern, στο Σικάγο. Οπως εξηγεί, το σεξ αυξάνει την ενυδάτωση, τη ροή αίματος και την ελαστικότητα του κόλπου. Ετσι γίνεται πιο απολαυστικό και οι γυναίκες το επιζητούν περισσότερο.

Εμποδίζει την προεκλαμψία

Η προεκλαμψία είναι μια κατάσταση όπου η αρτηριακή πίεση αυξάνεται και προκαλεί άλλες δυσλειτουργίες οργάνων. Συνήθως εμφανίζεται μετά από 20 εβδομάδες κύησης, αλλά μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί νωρίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή ακόμα και μετά τον τοκετό. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι εάν μια γυναίκα έχει εκτεθεί αρκετά στο σπέρμα του συντρόφου της πριν από τη σύλληψη, είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρει από προεκλαμψία.

Αυξάνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης

Η πυελική ώθηση που εμπλέκεται στο σεξ ασκεί τους μυς Kegel. Αυτό είναι το ίδιο σύνολο μυών που ελέγχει τη ροή των ούρων. Ετσι, το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης της ακράτειας στο μέλλον.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε σοβαρά προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν τα πόδια (Φώτο).

e-enimerosi

5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το scrub απολέπισης (εικόνες)

e-enimerosi

Οξεία πυελονεφρίτιδα: 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

e-enimerosi