Ιστορία Πολιτισμός

Γλυπτά του Παρθενώνα: Σείστηκε το Ηρώδειο από το ροκ μήνυμα για την μεγάλη επιστροφή.

Ο Desmond Child ενώπιον ενός ένθερμου κοινού που τραγουδούσε και χόρευε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, ο σπουδαίος μουσικός παραγωγός ήταν ο μαέστρος μιας μεγάλης ροκ γιορτής για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Ο βραβευμένος με Γκράμι μουσικός ανέβασε στη σκηνή του Ηρωδείου τους εκλεκτούς φίλους του για να τραγουδήσουν μεγάλες ροκ επιτυχίες, υπό τη σκιά της Ακρόπολης. Ο Αλις Κούπερ, η Ρίτα Ουίλσον, ο Κιπ Γουίνγκερ, η Ταμπίθα Φερ, αλλά και οι Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Λεμπέσης κ.ά. φόρεσαν την πιο ροκ διάθεσή τους και ένωσαν τις φωνές τους ζητώντας την επιστροφή των Μαρμάρων.

Κάθε φορά που ο Αμερικανός μουσικός αναφερόταν σε αυτό τον μεγάλο στόχο, γινόταν δεκτός με ζεστό χειροκρότημα και επευφημίες. «Είμαστε εδώ, κάτω από τον Παρθενώνα, για να επιστρέψουν τα Γλυπτά εκεί όπου ανήκουν, στο σπίτι τους», έλεγε καταχειροκροτούμενος.

Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Ηρώδειο είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά επιτυχίες που για πολλούς έχουν συνθέσει τα soundtrack της ζωής τους όπως τα «Livin’ On A Prayer», «You Give Love A Bad Name», «I Hate Myself For Loving You», »Dude Looks Like A Lady», «Poison» και «I Was Made For Lovin’ You».

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία κλασικής ορχήστρας εγχόρδων, από μέλη της Athens Philharmonia Pop Orchestra, ροκ μπάντας, και της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου και φυσικά, τον ίδιο τον Desmond Child επί σκηνής να δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Το μεσημέρι, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου της Ακρόπολης και συγκεκριμένα οι: Desmond Child, Alice Cooper, Rita Wilson, The Rasmus, Kip Winger, Chris Willis, Andreas Carlsson, Tabitha Fair, Φοίβος, Σάκης Ρουβάς και Γιώργος Λεμπέσης…

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi

Η μάχη του Λεβιδίου.

Δημήτρης Λίτσας