Κοινωνία Κόσμος

Παγιδευμένο αυτοκίνητο με βόμβα σκοτώνει προπαγανδίστρια του Πούτιν.

«Η ταυτότητα των νεκρών έχει διευκρινιστεί – πρόκειται για τη δημοσιογράφο και πολιτικό επιστήμονα Ντάρια Ντούγκινα», δήλωσε η εθνική ερευνητική επιτροπή στη Μόσχα την Κυριακή.

Ο Dugina ήταν 29 ετών και εξέχων υποστηρικτής της βάρβαρης επίθεσης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης της Μόσχας, ήταν στη λίστα κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου για διάδοση προπαγάνδας και ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Έχει έναν ακόμη πιο διάσημο πατέρα που ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά της όταν σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το αυτοκίνητο του Dugina εξερράγη ενώ οδηγούσε σε έναν οικισμό κοντά στη Μόσχα. Οι ερευνητές δημοσίευσαν ένα βίντεο με τους ειδικούς που εργάζονται επί τόπου. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, στο όχημα ήταν τοποθετημένος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη. Στα κοινωνικά δίκτυα υπήρχαν βίντεο με το φλεγόμενο αυτοκίνητο. Θα καθοριστεί προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ανέφερε στην ανακοίνωση των ανακριτών.

Η Dugina ήταν κόρη του δεξιού εθνικιστή Alexander Dugin, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αποκαλούσαν επανειλημμένα «ψιθυριστή», «εγκέφαλο του Πούτιν» ή τον «Ρασπούτιν» του (μετά τον διάσημο απατεώνα στην αυλή του τελευταίου Ρώσου τσάρου).

Ο Ντούγκιν περιγράφεται από ορισμένους ως ο πραγματικός «δημιουργός ιδεών» για τη βάναυση επίθεση στην Ουκρανία. Ονειρευόταν μια ρωσική αυτοκρατορία που εκτείνεται από τη Σιβηρία μέχρι τη δυτική Ευρώπη.

Ήταν πράγματι η επίθεση εναντίον του; Πολύ πιθανό. Οι ερευνητές το άφησαν ανοιχτό.

Ο συγγραφέας, Alexander Dugin. «Ο εγκέφαλος του Πούτιν» Foto: AP

Γεγονός όμως είναι ότι ήταν μαζί λίγο πριν την επίθεση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Interfax, ο Ντούγκιν και η κόρη του παρευρέθηκαν μαζί στο πατριωτικό φεστιβάλ «Παράδοση» το Σάββατο, το οποίο υποστηρίζεται από προεδρικό ίδρυμα. «Το σχέδιο ήταν πατέρας και κόρη να φύγουν μαζί από το φεστιβάλ, αλλά η Ντάρια οδηγούσε το όχημα μόνη της», ανέφερε το Interfax. Ανεπιβεβαίωτα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο Telegram φαίνεται να δείχνουν τον Ντούγκιν να στέκεται δίπλα στα φλεγόμενα συντρίμμια, με τα χέρια του να είναι πεταμένα στο κεφάλι του.

https://twitter.com/i/status/1561115251260751872

Η επίθεση πυροδότησε φρίκη στους Ρώσους εθνικιστές και στις δυνάμεις κατοχής στην Ουκρανία. «Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος προσπάθησαν να εξοντώσουν τον Αλεξάντερ Ντούγκιν και ανατίναξαν την κόρη του… μέσα στο αυτοκίνητο», έγραψε ο ηγέτης του προπύργιου των αυτονομιστών του Ντόνετσκ, Ντένις Πουσίλιν, στο ειδησεογραφικό κανάλι Telegram. Η Darya θα μείνει στη μνήμη – ως ένα “πραγματικό κορίτσι της Ρωσίας”.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi