Εθνικά Θέματα

Μενέντεζ: Να ερευνηθεί ο ρόλος του τουρκικού στρατού στην κακομεταχείριση των 92 μεταναστών στον Έβρο.

Την υποστήριξη του σε μια έρευνα που θα εξετάζει τον ρόλο που έπαιξε ο τουρκικός στρατός στην κακομεταχείριση των 92 μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στην περιοχή του Έβρου εκφράζει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Παράλληλα, ο Αμερικανός γερουσιαστής συγχαίρει τις ελληνικές αρχές για την επιτυχημένη διάσωση αυτών των ανθρώπων.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας αναφέρει «συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για τη διάσωση των 92 ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία. Υποστηρίζω πλήρως μια έρευνα για την απάνθρωπη μεταχείριση αυτών των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ρόλου του τουρκικού στρατού στη σκληρή κακομεταχείρισή τους».

https://twitter.com/SFRCdems/status/1583111002463563782?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1583111002463563782%7Ctwgr%5E1ae66fd3a0ca0f0d086b3947dff62d80d7d77a80%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ethnos.gr%2FWorld%2Farticle%2F229304%2Fmenenteznaereynhtheiorolostoytoyrkikoystratoysthnkakometaxeirishton92metanastonstonebro

Frontex για γυμνούς μετανάστες σε Έβρο: Πέρασαν από την Τουρκία – Πιθανή παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων

Για πιθανή θεμελιωδών δικαιωμάτων των μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Frontex η οποία σημειώνει πως αξιωματικοί της μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους παρείχαν άμεση φροντίδα.

«Στις 14 Οκτωβρίου, μόνιμοι αξιωματικοί της Frontex που περιπολούσαν στην περιοχή του Έβρου υποστήριξαν τις ελληνικές αρχές στη διάσωση μεγάλης ομάδας μεταναστών που πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία. Οι αξιωματικοί της Frontex ανέφεραν ότι οι μετανάστες βρέθηκαν χωρίς ρούχα και ορισμένοι από αυτούς με εμφανή τραύματα. οι αξιωματικοί, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους, παρείχαν άμεση βοήθεια στους μετανάστες», σημειώνει η Frontex και συνεχίζει:

«Ο οργανισμός ενημέρωσε επίσης τον υπεύθυνο θεμελιωδών δικαιωμάτων της Frontex για πιθανή παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η γρήγορη αντίδραση στο περιστατικό κατέδειξε τον υψηλό επαγγελματισμό των ελληνικών αρχών και την ομαλή συνεργασία με τον Frontex».

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των 92 δύστυχων μεταναστών, που βρέθηκαν στην ελληνική πλευρά του Έβρου, γυμνοί και χωρίς τα προσωπικά τους αντικείμενα.

«Μάς είπαν βγάλετε τα ρούχα σας. Βγάλαμε τα ρούχα μας και λόγω του κρύου η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη», ανέφερε ο Μπαχρούν από το Αφγανιστάν, ο οποίος σημείωσε στον Alpha ότι οι τουρκικές Αρχές φέρθηκαν πολύ άσχημα στους 92 ανθρώπους. «Δυστυχώς οι Τούρκοι αστυνομικοί, πήραν τα χρήματά μας, τα ρούχα μας τα παπούτσια μας. Η τουρκική στρατοχωροφυλακή, η τουρκική συνοριοφυλακή φέρθηκαν πολύ άσχημα, δε μας άφησαν τίποτα», είπε.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi