Πολιτική

Στο 8% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την πανελλαδική μέτρηση, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες (28,9% έναντι 20,9% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης) ενώ στην εκτίμηση ψήφου, το κυβερνών κόμμα η διαφορά εκτοξεύεται στο 10,2%. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% φλερτάροντας με την αυτοδυναμία, τουλάχιστον στις δεύτερες κάλπες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στο 26,3%. Σε άνοδο και το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει ποσοστό 14,2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 37%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από εκείνο του Αλέξη Τσίπρα (17%),

Επίσης, πάνω από 7 στους 10 αξιολογούν αρνητικά την αντιπολίτευση που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, με δεύτερο τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τρίτο τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η οικονομική κατάσταση, η ακρίβεια -λιγότερο η ενεργειακή κρίση – αλλά και η πορεία των ελληνοτουρκικών είναι τα προβλήματα που ανησυχούν περισσότερο τους πολίτες.

Δείτε αναλυτικά τις κάρτες της δημοσκόπησης 

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi