Άρθρα Ρεπορτάζ

Τα ιδανικότερα πρωινά γεύματα με χαμηλά λιπαρά

Η παράλειψη του πρωινού είναι λάθος διατροφική επιλογή και οδηγεί σε κακές συνήθειες 

 

Ο οργανισμός μας χρειάζεται την απαιτούμενη ενέργεια, προκειμένου να λειτουργεί σωστά. Αρκετοί άνθρωποι, είτε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε από επιλογή, παραλείπουν το πρωινό γεύμα. Έτσι, οδηγούνται σε κατανάλωση περισσότερου φαγητού κατά την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, με αποτέλεσμα, την συσσώρευση λίπους και περιττών θερμίδων.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το πρωινό είναι το απαραίτητο γεύμα της ημέρας, τόσο για παιδιά όσο και για εφήβους, γι’ αυτό πρέπει να το απολαμβάνουμε, χωρίς τύψεις και δισταγμό. Ειδικότερα, τουλάχιστον το 25% των ημερήσιων θερμίδων που προσλαμβάνει ο οργανισμός μας από το πρωινό μας βοηθά να ξεκινήσουμε σωστά τη μέρα μας.

Πρωινά ιδανικά με χαμηλά λιπαρά 

Να μερικές προτάσεις, ιδανικές για πρωινά γεύματα με χαμηλά λιπαρά που μπορείτε να δοκιμάσετε, είτε ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, είτε βρίσκεστε σε κάποια δίαιτα.

Breakfast με Γάλα με δημητριακά 

Ίσως η ιδανικότερη επιλογή για ένα υγιεινό πρωινό, όταν είστε σε διάλειμμα από την δουλειά σας. Εφοδιαστείτε με απεριόριστη ενέργεια, την οποία  “χαρίζουν” τα δημητριακά και απολαύστε άφοβα το γεύμα σας!

Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με φρούτα 

Μια έξυπνη επιλογή για όσους θέλουν να έχουν ένα γρήγορο πρωϊνό. Τι καλύτερο από ένα ελαφρύ και υγιεινό πρωϊνό που να μας εξασφαλίζει και ελάχιστες θερμίδες;

Ιδανικά, μπορείτε να το συνδυάσετε και με ψωμί πολύσπορο με μαργαρίνη και μέλι ή μαρμελάδα.

Σπιτικό ή energy boost smoothie

Μερικές φορές, για να προσθέσουμε μια νότα αλλαγής στην καθημερινή ρουτίνα, θέλουμε να δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό.

Ένας εναλλακτικός τρόπος για ένα ιδανικό και υγιεινό πρωινό είναι το σπιτικό ή energy boost smoothie. Ένας πολυκόφτης είναι χρήσιμος, σε περίπτωση που δεν έχετε συσκευή για παραγωγή smoothie. Για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στην υφή, μπορείς ελεύθερα να πειραματιστείς με τα υλικά. Τι να πρωτοδιαλέξουμε; Smoothie με φράουλα; σοκολάτα- μπανάνα; με ρόδι;  γιαούρτι; ή με γάλα σόγιας; Είναι όλα δροσιστικά, η επιλογή είναι δική σας..

Κρύο σάντουιτς με άπαχο ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα και μαρούλι ή τοστ με ζαμπόν και κασέρι 

Πηγή εικόνας: www.mama365.gr

Μπορείτε εύκολα, στο σπίτι σας, πριν φύγετε για την δουλειά σας, να φτιάξετε ένα κρύο σάντουιτς με υλικά της επιλογής σας. Προσθέτοντας μουστάρδα, ή μαγιονέζα και ντομάτα, μπορείτε επίσης να κάνετε ένα τοστ, ως μια υγιεινή και γρήγορη  επιλογή.

Σαλάτα αγγουροντομάτας με καλαμπόκι, λάχανο και ελιές για.. βουτιές!

Είσαι vegan και θέλεις να απολαύσεις ένα υγιεινό και χορταστικό πρωινό, ώστε να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου; Μια σαλάτα αγγουροντομάτας με καλαμπόκι, λάχανο και ελιές είναι μια πρωτότυπη ιδέα που δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητο και θα σε κάνει να κάνεις “θρεπτικές” βουτιές στην σαλάτα..

Mάφιν αυγού ιδανικό για δίαιτα 

Δεν το έχετε ξανά ακούσει; Πράγματι δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Όμως, εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε από Δευτέρα δίαιτα, μπορείτε να το εντάξετε στην διατροφή σας: μάφιν αυγού.

Με πηγή έμπνευσης την κετονική διατροφή, αποτελεί έναν γρήγορο τρόπο ετοιμασίας πρωινού.

Πίτσα με λαχανικά 

Άλλη μια επιλογή, ιδανική όχι μόνο για vegan διατροφή, αλλά και εάν προσέχετε την διατροφή σας είναι η πίτσα. Όχι η κλασική με σαλάμι, μανιτάρια, λουκάνικο, αλλά με κολοκυθάκια, πιπεριές, μελιτζάνες και κρεμμύδια.

Ένα υγιεινό και ελαφρύ πρωινό που μπορείτε να ετοιμάσετε για εσάς και την οικογένεια σας ή όταν περιμένετε την παρέα σας στο σπίτι να πάρετε το πρωινό σας.

Ανάλογα με τις προτιμήσεις τις ανάγκες σας και τις διατροφικές σας συνήθειες, μπορείτε να πάρετε την κατάλληλη απόφαση για ένα πλήρες και ταυτόχρονα υγιεινό πρωινό χωρίς λιπαρά.

Ένας διατροφολόγος ή διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει με ένα πρόγραμμα διατροφής, το οποίο αν ακολουθήσετε σωστά, θα βγείτε “κερδισμένοι”.

Πηγή 1: Πηγή 2: Πηγή 3: Πηγή 4:

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi