Ειδήσεις και Νέα

Ιμάμογλου: Ο Ερντογάν τον βάζει φυλακή και τον αποκλείει από τις επερχόμενες εκλογές.

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από το γραφείο του δημάρχου ανακοινώθηκε ότι του επιβλήθηκε ποινή 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Ιμάμογλου αποκλείεται από τις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που βρισκόταν στο Βερολίνο για επίσκεψη, μόλις έμαθε την απόφαση του δικαστηρίου αποφάσισε να επιστρέψει με ειδική πτήση στην Κωνσταντινούπολη,

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου νωρίτερα απηύθυνε έκκληση στον λαό της Κωνσταντινούπολης να συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο προς υποστήριξή του.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δήλωσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Το δικαστήριο αυτό είναι το σπίτι 16 εκατομμυρίων Κωνσταντινουπολιτών. Η Κωνσταντινούπολη και η Τουρκία θα σταθούν πίσω από τη βούλησή τους σήμερα, όπως έκαναν και στο παρελθόν. Ανεξάρτητα από την απόφαση, καλώ όλους έξω από το δικαστικό μέγαρο στις 16.00 για να δείξουμε τη χαρά και τη βούλησή μας».

Ο Ιμάμογλου βρέθηκε στο στόχαστρο του καθεστώτος αφού προκάλεσε το Μάρτιο 2019 την πιο ταπεινωτική ήττα στο κόμμα του Ερντογάν, κερδίζοντας τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, την οποία είχε επί 25 χρόνια το κυβερνών κόμμα AKP.

Η εκλογή του αρχικά ακυρώθηκε από την κυβέρνηση, η οποία αναγκάσθηκε ωστόσο να υποχωρήσει τρεις μήνες αργότερα μπροστά στην κινητοποίηση του εκλογικού σώματος που προσέφερε στον αντιπολιτευόμενο μια ακόμη ευρύτερη νίκη.

Μερικούς μήνες αργότερα ο Εκρέμ Ιμάμογλού χαρακτήρισε «ηλίθιους» αυτούς που είχαν ακυρώσει την πρώτη εκλογή του και εξαιτίας αυτού του χαρακτηρισμού διώκεται από την τουρκική δικαιοσύνη. «Το μόνο που έκανα ήταν να απαντήσω, επιστρέφοντάς του τους δικούς του όρους, στον υπουργό Εσωτερικών που με είχε χαρακτηρίσει ηλίθιο», υποστήριξε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είναι μεταξύ των λίγων ηγετών της αντιπολίτευσης που οι δημοσκοπήσεις τους φέρουν να κερδίζουν τον Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρή οικονομική κρίση και πληθωρισμό που επισήμως τρέχει με ρυθμό γύρω στο 85%.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi