Άρθρα Ρεπορτάζ

5 έξυπνες ιδέες για Πρωτοχρονιάτικα δώρα που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις 

Η ανταλλαγή των δώρων την Πρωτοχρονιά, ως κίνηση αγάπης
Η ανταλλαγή δώρων είναι η κίνηση προσφοράς που συνηθίζουμε κάθε χρόνο να κάνουμε, ο ένας στον άλλον. Ένα δώρο γεμίζει χαρά σε παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και σε μεγάλους.
Στόχος: Το δώρο μας να είναι εντυπωσιακό, πρωτότυπο, να αρέσει στον αποδέκτη και να είναι κάτι που τον εκφράζει και να τον γεμίσει με χαρά. Αρκεί να έχεις υπ’ όψιν ότι το κάθε δώρο διαχωρίζεται και επιλέγεται ανάλογα με την περίσταση και το άτομο, για το οποίο προορίζεται. Διαφορετικό δώρο επιλέγουμε για το ταίρι μας, άλλο για τους γονείς μας, και πολύ διαφορετικό για τους φίλους μας. Το δώρο μπορεί να ”συνοδεύεται” από μία κάρτα με ευχές. ‘Ενα ωραίο περιτύλιγμα, και μία εντυπωσιακή σακούλα δώρου, σίγουρα, δεν περνούν απαρατήρητα, ας μην εστιάσουμε όμως μόνο σε αυτά..

Πρωτότυπα χρήσιμα και συμβολικά δώρα για την Πρωτοχρονιά 

Πηγή εικόνας: https://www.missbloom.gr

5 έξυπνες ιδέες θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις ένα ωραίο και “ψαγμένο”  δώρο, για το κατάλληλο πρόσωπο, ανάλογα με τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις, αλλά και με το τι προτιμήσεις και γούστα έχουν οι αποδέκτες των δώρων σου. Ένα “άχρηστο” δώρο που θα πιάνει μόνο χώρο σε ένα σπίτι, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, εφόσον θα επενδύσουμε χρόνο σε αυτό και θα το κάνουμε μέσα από την καρδιά μας.

Θέλεις να είναι πρωτότυπα, όμορφα και οικονομικά; Μπορείς πρώτα να κάνεις μια μικρή έρευνα αγοράς και ανάλογα με τον προϋπολογισμό σου να καταλήξεις στην τελική σου απόφαση. Μια περιήγηση στο ίντερνετ, ή μια βόλτα στις βιτρίνες των μαγαζιών,  μπορεί να σε βοηθήσει στο να επιλέξεις το κατάλληλο/τα κατάλληλα δώρα για τους δικούς σου ανθρώπους.
1. Γλυκά 
Δεν έχεις προλάβει να αγοράσεις ένα δώρο, ενώ είσαι το βράδυ καλεσμένος σε γιορτινό τραπέζι για φαγητό; Μην ανησυχείς. Υπάρχει “η λύση της τελευταίας στιγμής”: Τα γλυκά..
Η επίσκεψη σε ένα κοντινό ζαχαροπλαστείο, όπου θα αγοράσεις γλυκά, μία τούρτα ή ένα εορταστικό κέικ θα σε απαλλάξει από τον κόπο του να ψάχνεις για το τι να αγοράσεις, κερδίζοντας χρόνο για να είσαι στην ώρα σου στην επίσκεψη!
Τα γλυκά δε λείπουν από κανένα σπίτι τις γιορτές και σίγουρα θα καταναλωθούν από τους οικοδεσπότες, που θα τα τιμήσουν, δεόντως.
2. Ποτό 
Υπάρχουν δυσεύρετα είδη κρασιών και ποτών. Μια σύνθεση δώρων με ποτά, είναι μια κλασική επιλογή δώρου για την Πρωτοχρονιά. Αρκετοί άνθρωποι, κάθε χρόνο εκφράζουν τη σταθερή τους προτίμηση  να αγοράζουν για αγαπημένα τους πρόσωπα, ένα καλό ποτό.
Στην περίπτωση που οι οικοδεσπότες στο σπίτι που είστε καλεσμένος/η δεν συνηθίζουν να πίνουν, μπορείτε να τους κάνετε ένα άλλο δώρο, όπως ένα γούρι για την Πρωτοχρονιά, η μία κούπα με το όνομα τους. Σκεπτόμενοι το περιβάλλον, μπορείτε μα επιλέξετε ένα δώρο με περιβαλλοντική χροιά.
Σκοπός είναι τα δώρα, όχι να αρέσουν μόνο σε αυτόν που τα αγοράζει, αλλά είναι χρήσιμα για τους ανθρώπους που τα προσφέρουμε, αυτό είναι και το ζητούμενο.
Έτσι, θα εκτιμήσουν την κίνηση σας και θα νιώσουν χαρά, που δεν τους ξεχάσατε.
3. Ρολόι 
Υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν να ρολόγια. Έχουν μάλιστα κάνει και μεγάλη συλλογή από αυτά. Υπάρχουν κλασικά κομμάτια, όπως και μοντέρνα. Η επιλογή είναι δική σας. Επιλέξτε το καλύτερο σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας και το στυλ του ατόμου, στο οποίο θα το προσφέρετε.
‘Ενα ρολόι είναι ένα όμορφο δώρο. Εάν το δώρο απευθύνεται σε γυναίκα, μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με ένα ωραίο ταγέρ, πουκάμισο, ακόμα και με τζην, εάν φορεθεί με ωραία σκουλαρίκια, που θα αναδείξουν το σύνολο και θα δώσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
4. Βιβλίο 
Ένα βιβλίο μπορεί να μην είναι μια πρωτότυπη αγορά δώρου, όμως είναι πάντα μια καλή και έξυπνη ιδέα δώρου για να δείξουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας στους άλλους.
Το βιβλίο είναι ένας πολύ καλός μας φίλος, ο οποίος μας κρατά συντροφιά  ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του. Σε κάθε μία σελίδα μαθαίνουμε και καθετί νέο.
Ο τίτλος του βιβλίου, είναι καλό να εξάπτει το ενδιαφέρον, να είναι ενδιαφέρον και να απευθύνεται στην ηλικία του παραλήπτη του.
Λόγω εορτών, είναι έξυπνο να αγοράσετε ένα βιβλίο που το περιεχόμενο του να είναι στο πνεύμα των εορτών.
5. Παιχνίδια για τα παιδιά 
Εάν επισκεφτείτε ένα σπίτι μιας φιλικής σας οικογένειας με παιδί, η επιλογή του δώρου δεν θα είναι τόσο δύσκολη επιλογή για εσάς.
Οι επιθυμίες των παιδιών δεν απέχουν και πολλές, είναι γνωστές. Ένα παιχνίδι θα τους κάνει να ξετρελαθούν.
Οι γιορτές είναι αφορμή και για ξεγνοιασιά και παιχνίδι και οι ώρες φαντάζουν ατέλειωτες. Ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του παιδιού, μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο παιχνίδι γι’ αυτά.
Συνήθως η κλασική λαχτάρα των μικρών κοριτσιών είναι οι κούκλες και των αγοριών ένα αυτοκινητάκι. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και να οδηγήσετε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών σε νέα μονοπάτια, μπορείτε να τους αγοραστές από κοινού ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Έτσι και θα “επιστρατευτούν” ώστε να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους έχοντας υγιή ανταγωνισμό μεταξύ τους, αλλά παράλληλα θα διασκεδάσουν και θα ψυχαγωγηθούν.
Εναλλακτικά δώρα που μπορείς να προσφέρεις στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν 
Δεν έχεις αποφασίσει ακόμη τι δώρα θα αγοράσεις στο βαφτιστήρι σου, στο ταίρι σου, στους γονείς σου ή σε αγαπημένα σου πρόσωπα; Κανένα πρόβλημα!
Μπορείς να επιλέξεις εναλλακτικά τα εξής:
– Μια κορνίζα: Ένα όμορφο δώρο, που μπορεί να κοσμήσει ένα ξεχωριστό στιγμιότυπο φωτογραφίας, είναι μια κορνίζα. Είναι μια ασφαλής επιλογή δώρου που μας βγάζει από το δίλημμα: “Η μπλούζα θα είναι στο νούμερο της/του;” Ή “Είναι του γούστου της/του”;
– Ένα διακοσμητικό για τις γιορτές:
Είσαι σε εορταστικό mood;Μια κλασική επιλογή που προτιμάται όταν κάποιος είναι προσκεκλημένος για επίσκεψη σε φιλικό του σπίτι και δυσκολεύεται να επιλέξει ένα δώρο, είναι ένα εορταστικό διακοσμητικό για το σαλόνι. Το δώρο αυτό είναι επίκαιρο λόγω ημερών και θα χαρίζει αρμονία στον χώρο, αφού θα ταιριάζει με την εορταστική ατμόσφαιρα του σπιτιού.
-Χειροποίητο κόσμημα ή κατασκευή:
Σου αρέσει να κατασκευάζεις μόνος σου/ κοσμήματα, βραχιόλια, γλυκά, ή άλλες δημιουργίες; Μην αφήνεις το ταλέντο σου να μείνει ανεκμετάλλευτο. Ένα δωράκι από τα χεράκια σου (handmade) είναι μια πολύ καλή έξυπνη επιλογή δώρου για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν! Και μην ξεχνάς ότι τα υλικά που έχεις προμηθευτεί έχουν κόστος. Επομένως, μπορεί να “γλιτώσεις”, ναι, μεν απ’ κόπο και χρόνο να ψάχνεις για δώρο, αλλά δεν πάει να πει ότι επειδή είναι χειροποίητο, δεν έχεις κάνει έξοδα.
 Ο χρόνος που αφιέρωσες για παράδειγμα για να φτιάξεις μια χειροποίητη τσάντα, είναι σημαντικός: δείχνει ότι το έκανες με μεράκι, βάζοντας όλη σου την τέχνη και την αγάπη σε αυτό. Είναι κάτι δικό σου, έχει την προσωπική σου πινελιά, κι αυτό είναι κάτι που συνήθως εκτιμάται και αρέσει όταν μας προσφέρουν ένα δώρο από καρδιάς.
Βάλτε τη φαντασία σας να “δημιουργήσει”! 
Αν οι παραπάνω προτάσεις δώρων δε σε ενθουσίασαν, μπορείς να εμπνευστεί ή να προτιμήσεις κάτι τελείως διαφορετικό, σύμφωνα με αυτό που έχεις σκεφτεί να αγοράσεις, εσύ. Υπάρχουν αμέτρητες λύσεις για προτάσεις δώρων. Φαντασία, δημιουργικότητα και είσαι έτοιμος.
Ένα δώρο μπορεί να δείχνει το γούστο αυτού που το αγόρασε, τις ευαισθησίες του, την πρόθεση του. Ένα δώρο μπορεί να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους, ως μια καλή χειρονομία που δείχνει νοιάξιμο και αγάπη.
Δεν είναι, όμως, τόσο το δώρο που κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους, αλλά περισσότερο η κίνηση, που έγινε από καρδιας, ότι δηλαδή κάποιος μας σκέφτηκε. Η χειρονομία, είναι που δίνει χαρά στους γύρω μας. Έστω κάτι μικρό, αλλά συμβολικό μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από κάτι ακριβό, αρκεί να προσφέρθηκε με αγάπη, χαρά και ανιδιοτέλεια. Επομένως, το δώρο είναι μια κίνηση αγάπης και όχι εντυπωσιασμού.

Τα πραγματικά δώρα είναι δοσμένα με μπόλικη αγάπη

Πηγή εικόνας: https://www.beautemagazine.gr

 Ακόμα και αν το δώρο δεν είναι κάτι που θα αρέσει ιδιαίτερα στα άτομα που θα το δωρίσετε, θα σκεφτούν ότι αφιερώσατε χρόνο και ότι νοιαζεστε για εκείνους.
Το μεγαλύτερο και πιο ουσιαστικό δώρο μας στους άλλους ανθρώπους είναι το ότι είμαστε εκεί γι’ αυτούς. Αυτό, άλλωστε, είναι το μήνυμα και το νόημα των εορταστικών αυτών ημερών.
Ξετυλίγοντας τα δώρα την Πρωτοχρονιά ο καθένας από εμάς να βρει στο περιεχόμενό τους αγάπη, υγεία και χαρά!

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi