Εθνικά ΘέματαΟικονομία

Ξεκίνησαν οι εργασίες μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας EuroAsia Interconnector μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου

Το σχέδιο για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας με την ονομασία EuroAsia Interconnector, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης στις 10 Νοεμβρίου 2022, με την Nexans, η οποία αποτελεί κρίσιμο βήμα για την EuroAsia Interconnector, προχωρά με έμφαση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, επίσημα πλέον.

Το EuroAsia Interconnector θα συνδέει τα εθνικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας (Κρήτη) με το ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, τερματίζοντας την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου, του τελευταίου μη διασυνδεδεμένου κράτους μέλους της ΕΕ, και διασφαλίζει ενεργειακή ασφάλεια εφοδιασμού σε όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υπογεγραμμένη συμφωνία κράτησης επιτρέπει την έναρξη των εργασιών και διασφαλίζει τη δέσμευση της απαιτούμενης ικανότητας παραγωγής και εγκατάστασης για το σχεδιασμό, την κατασκευή, την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη δοκιμή των χερσαίων και υπεράκτιων καλωδιακών συστημάτων HVDC για την έγκαιρη υλοποίηση της μεγαλύτερης και βαθύτερης υποθαλάσσιας διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο.

Το έργο EuroAsia Interconnector, θα συνδέσει τα δίκτυα ηλεκτρικής ισχύος του Ισραήλ, με Ελλάδα και Κύπρο με ένα καλώδιο υψηλής τάσης 1.200 χιλιομέτρων, που θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, όταν ολοκληρωθεί.

Διαβάστε ακόμη: Ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδος μέσω Κρήτης – «Έπεσαν» οι υπογραφές

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Χρηματιστήριο: Συνέχεια στην ανοδική πορεία.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi