Διασπορά

Θεοφάνεια στο “Ελληνικό Νησί” των ΗΠΑ.

Στις 6 Ιανουαρίου, η ελληνική κοινότητα στο Τάρπον Σπρινγκς, είναι μια από τις πιο οργανωμένες του εξωτερικού. Η ορθόδοξη πίστη είναι ένας ακόμη τρόπος για τη διατήρηση των δεσμών των Ελλήνων της διασποράς με την πατρίδα. Ο εορτασμός γίνεται στον εντυπωσιακό ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ η καθαγίαση των υδάτων που ακολουθεί προσελκύει χιλιάδες πιστούς και επισκέπτες από όλη την Αμερική.

Μετά την τελετή των Θεοφανείων γίνετε μεγάλο γλέντι με Ελληνικά φαγητά και ποτά, Ελληνική μουσική και Ελληνικούς χορούς στο μεγάλο Κοινοτικό Κέντρο Σπανού-Παππά

Ποιό είναι το Τάρπον Σπρινγκς. Το Τάρπον Σπρινγκς βρίσκεται στις ΗΠΑ κατά μήκος της ακτής του Κόλπου του Μεξικού. Είναι επίσης γνωστή ως η «πρωτεύουσα των σφουγγαράδων του κόσμου». Οι επισκέπτες της Ιστορικής Συνοικίας μπορούν να περπατήσουν σε δρόμους με τούβλα ενώ περιηγούνται σε γκαλερί τέχνης, καταστήματα με αντίκες και εξειδικευμένα καταστήματα που στεγάζονται σε κτήρια που χρονολογούνται από τα τέλη του 1800.

Δείτε το βίντεο στο κανάλι του Hellenic DNA στο Facebook: εδώ.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.