Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: παράταση του κλεισίματος μέχρι της 31 Ιανουαρίου.

Ο αποκλεισμός για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορώνοϊού στη Γερμανία θα παραταθεί έως τις 31 Ιανουαρίου και θα ενισχυθεί ακόμη και λόγω του συνεχούς υψηλού αριθμού λοιμώξεων. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) και οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατών συμφώνησαν σε αυτό κατά τη διάρκεια των συζητήσεων τους την Τρίτη στο Βερολίνο.

Κατά συνέπεια, τα μέτρα που είχαν προηγουμένως περιοριστεί έως τις 10 Ιανουαρίου θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτό επηρεάζει, για παράδειγμα, το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων, εστιατορίων, θεάτρων, μουσείων και εγκαταστάσεων αναψυχής. Οι κανονισμοί επικοινωνίας θα γίνουν πιο αυστηροί:

Στο μέλλον, οι ιδιωτικές συναντήσεις θα επιτρέπονται μόνο με μέλη του νοικοκυριού σας και με μέγιστο ένα άλλο άτομο που δεν ζει στο νοικοκυριό. Μέχρι στιγμής, μπορούσαν να συναντηθούν έως πέντε άτομα από δύο νοικοκυριά.

Έτσι συνεχίζεται το κλείδωμα και οι εμβολιασμοί στη Γερμανία (live)

Τα άτομα σε κρατίδια με πολύ μεγάλο αριθμό μολύνσεων από κορώνοϊό, αντιμετωπίζουν δραστικούς περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία τους. Από μια έκθεση 7 ημερών πάνω από 200 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους, οι ομοσπονδιακές πολιτείες πρέπει να λάβουν τοπικά μέτρα για να περιορίσουν το εύρος κίνησης στα 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας. Αυτό μπορεί να αποκλίνει μόνο για έναν έγκυρο λόγο. Τα τουριστικά ημερήσια ταξίδια δεν επιτρέπονται.

Το κλείδωμα για σχολεία και παιδικούς σταθμούς θα παραταθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να ρυθμίσει από το νόμο ότι το επίδομα παιδικής μέριμνας θα χορηγείται για 10 επιπλέον ημέρες ανά γονέα και 20 ημέρες για τους μονογονεϊκούς γονείς φέτος.

Η Μέρκελ είπε μετά από τις συζητήσεις ότι ο στόχος ήταν ακόμη να επιτευχθεί η πτώση σε διάρκεια 7 ημερών ανά 100.000 κατοίκους κάτω των 50 ατόμων οι μολύνσεις. Αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό λόγω της ανακαλυφθείσας μετάλλαξης του κοροναϊού, η οποία εξαπλώνεται πιο γρήγορα. “Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εδώ”, δήλωσε η καγκελάριος. Εμφανίζεται ξανά μια «νέα κατάσταση». Η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι τα νέα μέτρα ήταν «δραστικά».

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi