Ειδήσεις και Νέα

Καιρός: Επιστρέφουν βροχές και σκόνη.

Σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται για το Σαββατοκύριακο, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από τη Βόρεια Αφρική θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά.

Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση

Έτσι, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αρχικά το Σάββατο 16/04 θα είναι οι παροδικές νεφώσεις και η μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στη δυτική και νότια χώρα, ενώ παράλληλα θα σημειωθεί σταδιακή μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με το meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

meteo.gr
meteo.gr

Την Κυριακή 17/04 αναμένουμε βροχές σε μεγάλο μέρος κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, με τις βροχοπτώσεις να είναι τοπικά αξιόλογες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Αξιοσημείωτη θα είναι επίσης η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς τοπικά σε σχέση με τις θερμοκρασίες του Σαββάτου.

Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στη Δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε ημιορεινά τμήματα.

meteo.gr
meteo.gr

 

Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMETEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Κυριακής αναμένεται να κορυφωθεί η μεταφορά αφρικανικής σκόνης πάνω από τη χώρα μας με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να εντοπίζονται κυρίως στη Νότια Ελλάδα, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων αναμένεται από τη Δευτέρα 18/04.

meteo.gr
meteo.gr

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi