Άρθρα Ρεπορτάζ

100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή – Η γενοκτονία των Ποντίων.

Κωνσταντίνος Φωτιάδης για οχτώ χρόνια δεν είχα προσωπική ζωή.

 

<<Συγκεντρώνω ντοκουμέντα από τα αρχεία των Υπουργό Εξωτερικών της Ευρώπης, και αυτό το υλικό μετά από 8 χρόνια ολοκληρώθηκε σε 14 τόμους, τους 14 τόμους τους καταθέτω στο κοινοβούλιο, ήταν όμως μία περίοδος που το ελληνικό κοινοβούλιο είχε μία διαφορετική γνώμη στο θέμα αυτό, γιατί ήταν η περίοδος της ελληνοτουρκικής προσέγγισης>>, και έτσι δεν κατατέθηκαν.

Κωνσταντίνος Φωτιάδης
– Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Το 1996 το ελληνικό κοινοβούλιο ανέθεσε στον Κωνσταντίνο Φωτιάδη να τεκμηριώσει την γενοκτονία των Ποντίων μέσα από την έρευνα των αρχείων, τα οποία συγκέντρωσε από τα υπουργεία Εξωτερικών της Ευρώπης.

– Για οχτώ χρόνια δεν είχε προσωπική ζωή, το έργο περατώθηκε μέσα από ένα ογκωδέστατο έργο 14 τόμων.
– Όταν παρέδωσε το έργο του στο ελληνικό κοινοβούλιο το ελληνικό κοινοβούλιο δεν Θέλησε να εκδώσει τους 14 τόμους, καθώς ήτανε η περίοδος της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και δεν ήθελε να δημιουργήσει τριβές με τη γείτονα χώρα.
– Δεν υπάρχει πιο φιλοοθωμανικό – φιλοκεμαλικό κοινοβούλιο από το ελληνικό.
– Ο διαχρονικός κατευνασμός της Ελλάδος προς την Τουρκία δεν έχει φέρει αποτέλεσμα από το 1923 μέχρι και σήμερα, κι όμως, συνεχίζουμε να τον υποστηρίζουμε.
– Joachim Gauck πρόεδρος της Γερμανίας: (ανέφερε) Δεν έγινε γενοκτονία σε βάρος των Aρμενίων αλλά και των Ελλήνων του Πόντου, αυτά σε συνέδριο του 2015
– Μάλιστα τόνισε. Σε αυτό το έγκλημα έχουμε και εμείς συνευθύνη

Παρακολουθείστε ολόκληρη την εκπομπή στο κανάλι μας στο YouTube.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi