Διατροφή υγεία

4 πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε νηστικοί το πρωί.

Όμως δεν ξεχνάμε ότι κανείς δεν λειτουργεί χωρίς ένα καλό πρωινό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παρακάτω είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε χωρίς φαγητό:

1. Να παίρνουμε αντιφλεγμονώδη
Η ασπιρίνη, η παρακεταμόλη και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα χρειάζονται οπωσδήποτε γεμάτο στομάχι. Πρέπει να διαβάζουμε προσεκτικά το φύλλο οδηγιών που συνοδεύει ένα φάρμακο και φυσικά να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που λαμβάνουμε αλλά και να αποφύγουμε τις αναγραφόμενες παρενέργειες.

2. Να πίνουμε καφέ
Η καφεΐνη δημιουργεί καούρα όπως και διάφορα προβλήματα στο πεπτικό σύστημα και ειδικά όταν ο οργανισμός είναι άδειος. Υπάρχουν πολλοί που φεύγουν το πρωί από το σπίτι με άδειο στομάχι, έχοντας πιεί μόνο έναν καφέ. Αυτή είναι πολύ κακή συνήθεια που επιδρά πολύ αρνητικά στην υγεία μας. Όταν ξεκινάμε την ημέρα μας με άδειο στομάχι, χωρίς τα σωστά θρεπτικά συστατικά κάνουμε πολύ κακό στη διατροφή μας.

3. Να πηγαίνουμε για ύπνο
Η πείνα και τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης δεν θα μας αφήσουν να κοιμηθούμε και θα μας κάνουν να ξυπνήσουμε νωρίς. Η έλλειψη ύπνου θα αυξήσει τις ορμόνες της πείνας και ως αποτέλεσμα θα πεινάμε ακόμα περισσότερο.

4. Να κάνουμε έντονη γυμναστική, καθώς δεν καίμε λίπος αλλά μυική μάζα
Αν είμαστε νηστικοί, είναι προτιμότερο αντί για έντονη σωματική άσκηση, να δοκιμάσουμε πιλάτες. Το φαγητό πριν την άσκηση είναι καλύτερο για επιδόσεις και αποκατάσταση. Η πρόσληψη υδατανθράκων και πρωτεϊνών, θεωρείται η καλύτερη για τα επίπεδα ενέργειας, τις επιδόσεις και την αποκατάσταση των μυών μετά την άσκηση. Επιπροσθέτως, οι προπονήσεις με άδειο στομάχι μπορούν να μας κάνουν νωθρούς, χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο και να μας απογοητεύσουν αν δεν καταφέρουμε να επιτύχουμε τον στόχο μας.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε σοβαρά προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν τα πόδια (Φώτο).

e-enimerosi

5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το scrub απολέπισης (εικόνες)

e-enimerosi

Οξεία πυελονεφρίτιδα: 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

e-enimerosi