Άρθρα Ρεπορτάζ

4 τρόποι για να δημιουργήσεις μια στάση ευγνωμοσύνης.

Γράφει η Χριστίνα Σιμοπούλου

Πώς βλέπεις τη ζωή; Συνηθίζεις να παραπονιέσαι για μικροπράγματα; Ίσως έχεις μία τεράστια λίστα από τέτοια μικροπράγματα που δεν τελειώνει ποτέ: εργασιακό άγχος, προβλήματα με φίλους, με την σχέση σου, με την οικογένεια, άνθρωποι που σε αδικούν, ο κακός καιρός… και συνεχίζει.

Αυτό που μπορεί να μην συνειδητοποιείς είναι ότι αν ξεκινήσεις την μέρα σου με παράπονα, κάπως έτσι θα συνεχιστεί ολόκληρη η μέρα! Μπορεί να έχεις ήδη ακούσει για τον «νόμο της έλξης», ο οποίος απλώς λέει ότι αυτό στο οποίο εστιάζεις και δίνεις την ενέργειά σου, αυτό θα λάβεις. Με άλλα λόγια, εσύ ο ίδιος δημιουργείς την πραγματικότητά σου.

Τι θα γινόταν αν αντί να ξυπνήσεις και να αρχίσεις τα παράπονα, άνοιγες τα μάτια σου κι ένιωθες ευγνώμων για την ζωή σου; Μόνο αυτή η μικρή αλλαγή στάσης μπορεί να σε κάνει να αντιληφθείς τις απολαύσεις της ζωής σου και όλες τις ευλογίες που σε περιβάλλουν. Η καθημερινή ευγνωμοσύνη θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βιώνεις τις καθημερινές σου εμπειρίες και θα σε βοηθήσει να αποφεύγεις το δράμα και την γκρίνια, ακόμα κι αν δεν είναι όλα ρόδινα στην ζωή σου.

Ας δούμε 4 τρόπους με τους οποίους μπορείς να το κάνεις αυτό!

#1 Γράψε το δικό σου Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης

Θα πρέπει να αφιερώσεις λίγα λεπτά στο τέλος της ημέρας σου για να γράψεις 3 ή 4 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το ότι π.χ. άνοιξες τα μάτια σου σήμερα το πρωί. Το να γράφεις πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων, μπορεί να σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις πόσο ευλογημένος άνθρωπος είσαι!

#2 Απόλαυσε την φύση

Τόλμα να ξεκινήσεις την ημέρα σου διαφορετικά από ότι έχεις συνηθίσει. Αφιέρωσε ένα λεπτό για να σταματήσεις και να μυρίσεις τα λουλούδια. Πήγαινε μία βόλτα στην φύση. Παρατήρησε τα ζώα. Άκου τα πουλιά που κελαηδούν. Κάθισε στην ακρογιαλιά και άκου το κύμα της θάλασσας. Με άλλα λόγια, σταμάτα να είσαι σε ένα μόνιμο στρες και μία μόνιμη βιασύνη. Σταμάτα προτού κατακλυστείς από ένα σωρό αρνητικά συναισθήματα. Ανάπνευσε, κοίτα γύρω σου και βρες κάτι όμορφο για να θρέψεις την ψυχή σου. Η φύση είναι πάντα υπέροχη, αλλά αν δεν βρίσκεσαι πουθενά κοντά στη φύση, ίσως υπάρχει ένα παιδί, ένα έργο τέχνης κ.λπ. που θα τραβήξει την προσοχή σου. Εστίασε σε αυτό, ανάπνευσε και χαλάρωσε.

#3 Μετάτρεψε ένα αρνητικό σε θετικό

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Ωστόσο, αν μπορείς να το πετύχεις, θα ωφεληθείς πολύ. Πριν επιτρέψεις στον εαυτό σου να αναστατωθεί, σταμάτα και δες αυτό που συνέβη από μία θετική σκοπιά. Ίσως χρειαστεί να διαλογιστείς, να προσευχηθείς, να ηρεμήσεις πριν αντιμετωπίσεις την κατάσταση – ό,τι κι αν χρειαστεί. Αφιέρωσε ένα λεπτό για να αναζητήσεις το καλό στην εκάστοτε κατάσταση.

#4 Κάνε ένα κομπλιμέντο

Μοιράσου την καλοσύνη με τους γύρω σου. Πες μία καλή κουβέντα σε έναν άγνωστο ή έναν φίλο. Διάδωσε την αγάπη και ανέβασε την διάθεση ενός άλλου ανθρώπου. Θα φτιάξεις τη μέρα του και τη δική σου.

Αυτοί ήταν 4 τρόποι για να δημιουργήσεις μια στάση ευγνωμοσύνης. Πραγματικά δεν είναι τόσο δύσκολο!

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Μέτρα τώρα, για 15.000 λιγότερους θανάτους έως το 2030 & δημοσιονομικό όφελος δεκάδων δισεκατομμυρίων

e-enimerosi

Οι επιπτώσεις της αγκυροβολίας στα λιβάδια Ποσειδωνίας στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων

e-enimerosi

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi