Κοινωνία Κόσμος

Άγνωστη ασθένεια στέλνει εκατοντάδες στο νοσοκομείο. Τι βρέθηκε στο αίμα τους – Week News Hagen

Τα συμπτώματα που εμφάνισαν οι ασθενείς περιελάμβαναν κρίσεις επιληπτικού τύπου, εμετό, πόνο στα μάτια και λιποθυμίες, ενώ ένα άτομο έχασε εξαιτίας τη ζωή του εξαιτίας της νόσου.

Οι ειδικοί υγείας, προσπαθώντας να προσδιορίσουν τα αίτια της αρρώστιας, συγκέντρωσαν δείγματα αίματος από τους περισσότερους νοσούντες, αποκλείοντας, σε πρώτη φάση, το ενδεχόμενο τα συμπτώματα να οφείλονται σε κάποια ιική μόλυνση.

Σήμερα, ομάδα μικροβιολόγων του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας ανακοίνωσε ότι σε δέκα από τα δείγματα εντοπίστηκαν ίχνη μολύβδου και νικελίου, ουσιών που είναι γνωστό πως αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Παράλληλα, αναμένεται η ανάλυση 20 ακόμα δειγμάτων αίματος, καθώς δειγμάτων μητρικού γάλακτος για να διαπιστωθεί η έκταση του φαινομένου.

Δείγματα από το νερό της περιοχής Andhra Pradesh, ωστόσο, από την οποία προέρχονται οι ασθενείς, δεν έδειξαν παρουσία των χημικών στοιχείων σε αυτό, γεννώντας ερωτήματα σχετικά με το πώς μπορεί να δηλητηριάστηκαν αιφνίδια τόσοι πολλοί άνθρωποι ταυτοχρόνως.

Η κυβέρνηση της Ινδίας δηλώνει αποφασισμένη να διεξάγει περαιτέρω έρευνα σχετικά με τα αίτια της νέας νόσου, η οποία πλήττει μια χώρα που ούτως ή άλλως έχει υποστεί σημαντικές απώλειες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κατέχοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως (9.7 εκατομμύρια).

ΠΗΓΗ: CNN 

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi