Άρθρα Ρεπορτάζ

Aπεμπολούμε την γεωπολιτική μας ισχύ στην ανατολική μεσόγειο?

Γράφει ο Βασίλης Ρόκος*

Σοβαρά ερωτήματα για την υπεράσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και συμφερόντων προκαλεί η κατάθεση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται αυθαίρετα ότι:

  • Οι βραχονησίδες δεν διαθέτουν θαλάσσιες ζώνες.
  • Και επιχειρείται η “διαγραφή” της νήσου Στρογγύλης (ΑΟΖ Σύμπλεγμα Μεγίστης).

Εφόσον η αντιπολίτευση σιωπά, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκφράζει την απολύτως αντίθετη θέση της σχετικά με την προσπάθεια “διαγραφής” της νήσου Στρογγύλη και την επιχειρηματολογία που διατυπώνεται στο πλαίσιο του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού.

Η νήσος Στρογγύλη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελληνοκυπριακής επικράτειας και αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας. Η προσπάθεια να αμφισβητηθεί η θαλάσσια ζώνη γύρω από τη συγκεκριμένη νήσο όχι μόνο επιβάλλεται να χαρακτηριστεί ως απαράδεκτη πρακτική αλλά και αντισυνταγματική.

Είναι γνωστό ότι η εν λόγω νήσος συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση της ελληνοκυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, και η προσπάθεια να αποσπαστεί από αυτήν το δικαίωμα αυτονομίας, αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και απειλή για την εθνική μας κυριαρχία.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει μια σθεναρή θέση στην υπεράσπιση του ελληνικού κυρίαρχου δικαίου και να αντιταχθεί σθεναρά σε κάθε προσπάθεια παραβίασής του.

Θα παρακολουθούμε προσεκτικά την εξέλιξη του μείζονος αυτού θέματος και θα παραμείνουμε αποφασισμένοι στην υπεράσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.

Με εκτίμηση,
Βασίλης Ρόκος – Επικεφαλής ομάδας “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Μέτρα τώρα, για 15.000 λιγότερους θανάτους έως το 2030 & δημοσιονομικό όφελος δεκάδων δισεκατομμυρίων

e-enimerosi

Οι επιπτώσεις της αγκυροβολίας στα λιβάδια Ποσειδωνίας στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων

e-enimerosi

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi