Γερμανία

Απεργία στο αεροδρόμιο ντου Ντίσελντορφ από αύριο.

Το συνδικάτο Verdi και το τμήμα του στο Ντίσελντορφ κάλεσε σε απεργία στο αεροδρόμιο. Απεργούν την Πέμπτη το προσωπικό ασφαλείας, ο έλεγχος επιβατών, εμπορευμάτων, και φορτίου του αεροδρομίου.

Το συνδικάτο Verdi κάλεσε τους εργαζόμενους στα αεροδρόμια της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ να προχωρήσουν σε ολοήμερες απεργίες την Πέμπτη. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα Τρίτη. Η απεργία ξεκινάει τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ και γύρω στις 3 τα ξημερώματα στον έλεγχο των επιβατών. Η απεργία έχει προγραμματιστεί να λήξει γύρω στα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Οι επιβάτες θα πρέπει να περιμένουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, θα πρέπει να να ελέγξετε με την αεροπορική σας εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα εάν η πτήση μπορεί να πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, υπάρχουν συνολικά περισσότεροι από 2.600 εργαζόμενοι στον χώρο ασφαλείας στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας-Βόννης , οι οποίοι είναι υπεύθυνοι, μεταξύ άλλων, για τον έλεγχο επιβατών, εμπορευμάτων και καρτών επιβίβασης για λογαριασμό της ομοσπονδιακής αστυνομίας και του αεροδρομίου. χειριστής. Το σωματείο εκτιμά ότι την Πέμπτη θα εφημερεύσουν περίπου 1.100 άτομα.

Το συνδικάτο Verdi διαπραγματεύεται σε εθνικό επίπεδο με την Ομοσπονδιακή Ένωση Εταιρειών Ασφάλειας Αεροπορίας (BDLS) για λογαριασμό περίπου 25.000 υπαλλήλων του κλάδου. Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία σε προηγούμενους γύρους διαπραγματεύσεων. Το σωματείο ζητά 2,80 ευρώ περισσότερους μισθούς την ώρα, υψηλότερα λειτουργικά μπόνους και μπόνους υπερωριών από την πρώτη ώρα υπερωρίας με διάρκεια της συλλογικής σύμβασης δώδεκα μήνες.

«Στόχος μας είναι να αντισταθμίσουμε βιώσιμα την απώλεια αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων. Το έργο των δυνάμεων ασφαλείας της αεροπορίας πρέπει να παραμείνει οικονομικά ελκυστικό, έτσι ώστε να μπορούν να προσληφθούν και να διατηρηθούν οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι που χρειάζονται επειγόντως. Γι’ αυτό πρέπει να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις των τιμών των τελευταίων δύο ετών, ειδικά αυτές για τα τρόφιμα και την ενέργεια, καθώς και η προβλεπόμενη αύξηση των τιμών το 2024 και πρέπει να υπάρξει πραγματική αύξηση στους μισθούς», δήλωσε ο διαπραγματευτής του Verdi, Βόλφγκανγκ Πίπερ.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις έχουν προγραμματιστεί να συνεχιστούν στο Βερολίνο στις 6 και 7 Φεβρουαρίου.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: Federico Gambarini / dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.