Αθλητισμός

Απίστευτη ματσάρα και πρώτος προημιτελικός για τη Σάκκαρη! (vids)

Μετά από ένα εκπληκτικό ματς διάρκειας 3.5 ωρών, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της νικήτριας του 2019 (Νο.7) με 6-7(2), 7-6(6), 6-3 και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά της διοργάνωσης! Εκεί θα βρει την Τετάρτη (9/9) την Καρολίνα Πλίσκοβα, Νο.4 στον κόσμο, που άφησε εκτός με 7-5, 6-4 την Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα.

Ό,τι και να πούμε είναι λίγο για αυτή την ματσάρα που έληξε στις 2.13 τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη και καθήλωσε όσους θεατές παρέμειναν στο Arthur Ashe! Και τα δύο κορίτσια έδωσαν και την ψυχή τους στο court και, πραγματικά, μέχρι να πάρει η Μαρία τον τελευταίο πόντο, ουδείς μπορούσε να προβλέψει ποια θα ήταν η νικήτρια!

Tο είχε πει, όμως, η ίδια η 26χρονη τενίστρια μετά τον δεύτερο γύρο: «τώρα θα αρχίσω να παίζω το τένις μου». Και, πραγματικά, μετά το… πάρτι κόντρα στην Πέτρα Κβίτοβα, έσπασε το αήττητο της Μπιάνκα στη Νέα Υόρκη (10-0) και δείχνει έτοιμη για όλα!

Και, όμως, το ματς στράβωσε στο ξεκίνημα, με τη Μαρία να χάνει με τη μία το σερβίς της και παρότι κατάφερε να το πάρει πίσω στο έβδομο γκέιμ (3-4), τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε στο τάι μπρέικ. Η 21χρονη Καναδή, λοιπόν, έβαλε βάσεις για τη νίκη.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, η Μαρία μπήκε πιο δυναμικά, άρχισε να κυνηγάει τα χτυπήματά της και προηγήθηκε δύο φορές με μπρέικ. Δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα, όμως τουλάχιστον κατάφερε με θαρραλέο παιχνίδι να μείνει όρθια στα μπρέικ πόιντ της Μπιάνκα στο 4-4 και στο 5-5.

Οι διαφορές, λοιπόν, λύθηκαν ξανά στο τάι μπρέικ, όπου η Μαρία πέταξε τρία σετ πόιντ (6-3), όμως η Αντρεέσκου δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή και λύγισε στο 7-6.

Το ίδιο κλειστό ήταν και το τρίτο σετ, με τη διαφορά ότι η Μπιάνκα έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο προσαγωγό, που την ανάγκασε να πάρει και ιατρικό τάιμ άουτ. Παρότι ήταν πιθανότατα λίγο πιο… δραματική από όσο θα έπρεπε, η Μαρία διατήρησε την ψυχραιμία της και πήρε το μεγάλο προβάδισμα με 4-3. Προηγήθηκε ανταλλαγή μπρέικ στο ξεκίνημα του σετ.

Η Μπιάνκα απείλησε με το μπρέικ μπάκ στο αμέσως επόμενο γκέιμ, αλλά η Μαρία δεν κράτησε απλά το σερβίς της. έβαλε περισσότερη πίεση όταν η Αντρεέσκου σέρβιρε για να μείνει στο ματς και τελικά σφράγισε την πρόκριση μέσα σε αποθέωση.

Δικαίως ήταν πολύ συγκινημένη στο τέλος του αγώνα και μετά βίας μπόρεσε να πει δυο λόγια στην on court συνέντευξή της!

Η Μαρία είχε 46 winners και 43 αβίαστα λάθη (μεταξύ των οποίων 9 διπλά λάθη), ενώ η Αντρεέσκου είχε αντίστοιχα 39 και 41.

Η επόμενη αντίπαλος της Μαρίας είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έπαιξε και στον τελικό του Wimbledon, όμως η 26χρονη τενίστρια σίγουρα έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται τον δεύτερο Grand Slam ημιτελικό της! Στο head to head το… σκορ είναι 1-1.

Θυμίζουμε τους άλλους προημιτελικούς: Ραντουκάνου-Μπέντσιτς, Σβιτολίνα-Φερνάντες και Κρεϊτσίκοβα-Σαμπαλένκα.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi