Διασπορά

Από τον Πόντο στην Κρήτη: Μια μοναδική γιορτή πολιτισμών που πραγματοποιείται στην Καμπέρα.

Ο Σύλλογος Καμπέρα Πόντου «Τραπεζούντα» και ο Κρητικός Σύλλογος Καμπέρα και Περιφερειών Incorporated πραγματοποίησαν την πρώτη τους κοινή εκδήλωση «Από την Κρήτη στον Πόντο» το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο The Hellenic Club στην Καμπέρα.

Η εκδήλωση προσέλκυσε 300 άτομα, με άφθονο φαγητό, ζωντανή μουσική και χορό που ανέδειξαν τον ποντιακό και τον κρητικό πολιτισμό.

Μέλη Ποντιακών Συλλόγων συγκεντρώθηκαν για τη μοναδική εκδήλωση.
Επίσημοι Προσκεκλημένοι.

Η βραδιά άνοιξε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Καμπέρα Πόντου, Άντζυ Τριανταφύλλου, και τον Πρόεδρο του Κρητικού Συνδέσμου Καμπέρα και Περιφερειών, Γιώργο Καθεκλάκη, καλωσορίζοντας επίσημους καλεσμένους μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων Αυστραλίας, Έστα Πασχαλίδη-Χίλα. Πρόεδρος του Pontoxeniteas Sydney, Maria Anthony; Πρόεδρος Παναγία Σουμελά Σίδνεϊ, Hellene Flame NSW; εκπρόσωπος Ακρίτες Αυστραλίας (Ακρίτες Του Πόντου), Πήτερ Στεφανίδης; Πρόεδρος της Ελληνικής Ποντιακής Εταιρείας Wollongong NSW, Νίκος Χρυσοστομίδης. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Κρήτης NSW, Αλέξανδρος Μουντάκης και ο Πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας και Εκκλησίας της Καμπέρας & των Περιφερειών, Ιωάννης Λουκαδέλλης.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Θοδωρής Μερκουρέας, Άντζυ Τριανταφύλλου και Γιώργος Καθεκλάκης.

Η κα. Τριανταφύλλου έδωσε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Eleanor Treloar, εγγονή του αείμνηστου Ταγματάρχη George Devine Treloar, για την παρουσία της στην ειδική βραδιά με την οικογένειά της.

Κατόπιν τούτου, ο π. Ο Πέτρος Κηπουρός από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Καμπέρα, πρόσφερε τις ευλογίες του.

Υπήρχε ένα φανταστικό line up εννέα ντόπιων και διακρατικών μουσικών που ερμήνευσαν παραδοσιακή κρητική και ποντιακή μουσική όλα για τους καλεσμένους που γέμισαν την πίστα και πρόσθεσαν τη χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα.

Εννέα ντόπιοι και διακρατικοί μουσικοί ερμήνευσαν παραδοσιακή κρητική και ποντιακή μουσική.
Η πίστα ήταν γεμάτη.
google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.