Κοινωνία Κόσμος

Χάος στη Σερβία: Διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο Κοινοβούλιο – Βίντεο

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, το βράδυ της Τρίτης (07/07), έξω από το Κοινοβούλιο της Σερβίας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βελιγράδι, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, και οργισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν, το βράδυ της Τρίτης (07/07), να μπουν στο Κοινοβούλιο της Σερβίας, αντιστεκόμενοι στο «λουκέτο».

O πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Η διαμαρτυρία μπροστά στην Εθνοσυνέλευση της Σερβίας ενάντια στα ανακοινωθέντα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, ξέφυγε από κάθε έλεγχο και το συγκεντρωμένο πλήθος έσπασε τον προστατευτικό φράχτη μπροστά από το κτίριο.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, αυγά και κατά των Δυνάμεων Ασφαλείας, σύμφωνα με το εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:

«Η κατάσταση στο Βελιγράδι είναι άκρως ανησυχητική και απαιτείται να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού. Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση. Θα κατασκευαστούν δύο νοσοκομεία μέχρι το φθινόπωρο για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα».

​Έτσι, λοιπόν, ο Βούτσιτς επέβαλε γενική απαγόρευση κυκλοφορίας στη σερβική πρωτεύουσα από το βράδυ της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας.

Πάντως, μέχρι στιγμής, στη Σερβία έχουν καταγραφεί 16.719 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 330 θάνατοι, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi