Ιστορία Πολιτισμός

Χρυσές Σφαίρες: Στον Γιώργο Λάνθιμο το βραβείο για την καλύτερη κωμωδία, το «Poor Things».

Η ταινία “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ και βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα. Η Έμμα Στόουν, η οποία υποδύθηκε τον εμβληματικό ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ, απέσπασε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την εξαιρετική της ερμηνεία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της μετά την απονομή της Χρυσής Σφαίρας, η Στόουν εξέφρασε την αιώνια ευγνωμοσύνη της προς τον Γιώργο Λάνθιμο, αναφερόμενη στην ταινία “Poor Things” ως ένα έργο που αναδεικνύει τον διάλογο μεταξύ ατόμου και κόσμου.

Ο Γιώργος Λάνθιμος, Έλληνας σκηνοθέτης, έχει ήδη βρεθεί στα Όσκαρ με την ταινία “Η Ευνοούμενη” στην κατηγορία του “Καλύτερου Σκηνοθέτη” Είχε αντιμετωπίσει μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Κρίστοφερ Νόλαν και ο Μπράντλεϊ Κούπερ.

O Γιώργος Λάνθιμος δήλωσε: «23 Σεπτεμβριου κύριε Σπρίνγκστιν έχουμε και οι δύο γενέθλια. Μάλλον χαλάω τον χρόνο μου […] Ευχαριστώ τον Μπρους Σπρίνγκστιν που με έκανε να μεγαλώσω όπως μεγάλωσα και φυσικά την Έμμα Στόουν».

Η Έμμα Στόουν «Τόνυ σε ευχαριστώ για το σενάριο. Γιώργο δεν ξέρω τι άλλο να σου πω αλλά είμαι απόλυτα ευγνώμων που γνωριστήκαμε. Η Μπέλλα στην ταινία είναι σα να παίζει σε ρομαντική κωμωδία. […] αποδέχεται με ευκολία τα πάντα. Μένει και ζει μέσα μου» τόνισε η ηθοποιός.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: EPA, ALLISON DINNER

Σχετικές αναρτήσεις

Έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής ανά την Ελλάδα.

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας

Τζόνσον: Αν επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα το Βρετανικό Μουσείο θα απογυμνωθεί.

e-enimerosi