Αθλητισμός

Χρυσή η Ντουντουνάκη στο ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας. «Χάλκινοι» Βαζαίος και Παπαστάμος.

Η 28χρονη κολυμβήτρια στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ. πεταλούδα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Με επίδοση 25.10 έγινε η πρώτη γυναίκα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό 25άρας, ενώ έφερε στην Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου δύο χρόνια μετά την επιτυχία του Ανδρέα Βαζαίου στο Καζάν (2021). Η Ντουντουνάκη είναι η πρώτη που είχε κατακτήσει χρυσό και σε 50άρα πισίνα, το 2021 στα 100μ. πεταλούδα.

Της επιτυχίας της Ντουνουνάκη, προηγήθηκε το χάλκινου του Ανδρέας Βαζαίους. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν τρίτος στα 100μ μικτής ατομικής, στην τελευταία ημέρα των αγώνων και φόρεσε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο. Λίγο αργότερα, ο Απόστολος Παπαστάμος κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό των 400μ. μικτής ατομικής.

Ο… μετρ της 25άρας πισίνας έφτασε τα 10 μετάλλια στα χρονικά της διοργάνωσης, το τέταρτο σε αυτό το αγώνισμα και το δεύτερο στο Οτοπένι της Ρουμανίας, καθώς την πρώτη ημέρα είχε ανέβει ξανά στο βάθρο με την ομάδα 4Χ50μ ελεύθερο.

Με φοβερή εμφάνιση μετά τα πρώτα 50 μέτρα, ο Βαζαίος πέρασε στην 3η θέση όπου και τερμάτισε με επίδοση 51.91, αφήνοντας εκτός βάθρου τον Ιταλό Τζοβάνι Ίτζο με 51.99. Νικητής ήταν ο Αυστριακός, Μπέρναρντ Ρεϊτσχάμερ με 51.39, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε ο Ελβετός, Νόε Πόντι με 51.62.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi