Άρθρα Ρεπορτάζ

Διανοητική αναζήτηση της φιλοσοφικής λίθου.

Γράφει ο Ιωάννης Ευθυμιάδης.*

Τι είναι η φιλοσοφική λίθος και γιατί την ονόμασαν έτσι; Γνωρίζει κανένας πραγματικά την αλήθεια; Υπάρχουν πολλές και διάφορες προσεγγιστικές θεωρίες. Η θεωρητική ανάλυση παρακάτω για την φιλοσοφική λίθο, είναι ότι περιέχει ένα βαθύτερο και ουσιαστικό νόημα για τον καθένα μας προσωπικά, όχι όπως μας το γνωστοποιούν κάποιοι έτσι απλά.

Πρώτον έχουμε να κάνουμε με δύο ενοποιημένες διαφορετικές έννοιες, την φιλοσοφία και την ουσία της φυσικής ύλης (λίθος). Φιλοσοφία είναι η πρόθεση ενός ανθρώπου να ανακαλύψει με την πνευματική του συνείδηση την φύση και την αλήθεια των υλικών φαινομένων. Η ύλη μεταφορικά (λίθος) είναι η πρωταρχική αλχημική αιτία της πνευματικής συνείδησης του δημιουργικού υλικού κόσμου.
Έχουμε δυο ενοποιημένες και διαφορετικές καταστάσεις, την πνευματική συνείδηση με την αλχημική υλική υπόσταση.

Μήπως στη δημιουργία του ανθρώπου περιείχε στο είναι του την αρχική αλχημική πνευματική συνείδηση;

Αυτό το φιλοσοφικό, απόρρητο μυστικό δόγμα των αλχημιστών οργανώθηκε πριν από αιώνες προ Ιησού (π.Ι.). Στην Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κίνα, Ελλάδα κ.α. Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν δυο διαφορετικά φιλοσοφικά δόγματα αλχημιστών, των υλιστών και ιδεαλιστών. Η παρακμή και η αλλοίωση των αλχημιστών έφτασε μέχρι των μεσαίωνα.

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για την “φιλοσοφική λίθο” σε όλους του χώρους της. Με λίγα λόγια όπως μας το αναφέρουν, αυτός που θα κατέχει στα χέρια του την φιλοσοφική λίθο θα μπορεί να κάνει θαύματα! Δεν γνωρίζω αν υπάρχει μία ή πολλές φιλοσοφικές πέτρες. Πάντως ισχυρίζονται ότι μέσω αυτής της φιλοσοφικής λίθου, μπορεί να μετατρέπονται τα χημικά στοιχεία των πρωτονίων του πυρήνα διαφόρων μετάλλων σε χρυσό. Μιλάμε για μια ανατροπή της φύσης, από μια φιλοσοφική λίθο; Εδώ υπάρχουν πολλά κενά και φανταστικές μεταφορικές ερμηνείες.

Πνευματική συνείδηση.

Μερικοί άνθρωποι που κατείχαν την πνευματική συνείδηση ήρθαν σε νοητική επικοινωνία με την διανοητική αλχημική σκεπτόμενη ύλη (φιλοσοφική λίθο).

Ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του αυτή την αποκαλούμενη φιλοσοφική λίθο “γνώθι σαυτόν”. Είναι το δημιουργικό του χάρισμα της πνευματικής συνείδησης. Κάποιοι μύστες αλχημιστές όντως έφτασαν και ανακάλυψαν εσωτερικά αυτό το μεγαλειώδης χάρισμα. Υπάρχουν επίσης αρκετές αναφορές και παραδείγματα μέσα από τις γραφές Παλαιάς και Καινής Διαθήκης πνευματικοί αλχημιστές. Ένας από αυτούς ήταν ο αλχημιστής Μωυσής ο οποίος ήρθε σε νοητική επικοινωνία στο Άγιο όρος Σινά με την πνευματική συνείδηση. (Μια σοβαρή παρένθεση θα κάνω εδώ, αναφέρω το “Άγιο όρος Σινά”, διότι αυτό ήταν το πραγματικό Άγιο όρος. Δεν το αναφέρουν πουθενά έτσι όπως θα έπρεπε, μέσα από τις ιερές γραφές Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Είναι μια σοβαρή παράληψη, δεν νομίζω να κάνω λάθος. Σήμερα χαρακτηρίζουν “Άγιο όρος” μόνο της Χαλκιδικής!

Με την πνευματική επικοινωνία που είχε στο Άγιο όρος Σινά, ενεργοποιήθηκε ταυτόχρονα μέσα του η πνευματική του συνείδηση. Μόνο τότε θα μπορεί κάποιος άνθρωπος να κάνει θαύματα ανακαλύπτοντας την “φιλοσοφική λίθο” όπως ο Μωυσής. Μερικοί άνθρωποι κατείχαν την φιλοσοφική λίθο, ο Ερμής Τρισμέγιστος, ο Απολλώνιος Τυανέας, ο Ιησούς από την Βηθλεέμ κ.α. Επίσης μέχρι και σήμερα υπάρχουν ορισμένοι μοναχοί οι οποίοι κατέχουν την φιλοσοφική λίθο.

*Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Πρωτοποριακή Δράση που προάγει τη Ψηφιακή Ασφάλεια

e-enimerosi

Μέτρα τώρα, για 15.000 λιγότερους θανάτους έως το 2030 & δημοσιονομικό όφελος δεκάδων δισεκατομμυρίων

e-enimerosi

Οι επιπτώσεις της αγκυροβολίας στα λιβάδια Ποσειδωνίας στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων

e-enimerosi