Κοινωνία Κόσμος

Δρόμος… 3.000 χρόνων

Ο παραλιακός δρόμος χρονολογείται πάνω από 3.000 χρόνια και είναι γνωστός ως η «Λεωφόρος των Σφίγξεων», ή ο «Δρόμος των Κριών». Ο δρόμος μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων συνδέει τους ναούς Καρνακ και Λουξορ.

Ο δρόμος έχει υποστεί αρκετές προσπάθειες εκσκαφής και αποκατάστασης κατά τη διάρκεια των δεκαετιών

Πλήθος αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και άλλων αξιωματούχων, παραβρέθηκαν στην τελετή.

Άρματα, συμπεριλαμβανομένων των γιγαντιαίων σκαφών, παρέλασαν στον φωτισμένο δρόμο ενώ υπήρξαν και χωρευτικά δρώμενα αναπαραγωγής αρχαίων φεστιβάλ που γίνονταν για τις ετήσιες πλημμύρες του ποταμού Νείλου. Μια επίδειξη πυροτεχνημάτων ολοκλήρωσε την εκδήλωση.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ελπίζει να προσθέσει τον ανακαινισμένο παραλιακό δρόμο στον κατάλογο των τουριστικών αξιοθέατων, καθώς επιδιώκει να αναζωογονήσει μια τουριστική βιομηχανία που έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi