Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Επιστήμονες ανίχνευσαν τεράστιο αντικείμενο, ποιο μακριά από οτιδήποτε άλλο εντοπισμένο στο σύμπαν.

Σύμφωνα με μια νέα, που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, οι ερευνητές βρήκαν ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο σχεδόν 13,5 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Αυτή είναι σχεδόν η ηλικία του ίδιου του σύμπαντος, επισημαίνει το Live Science, που σημαίνει ότι το αντικείμενο, που ονομάζεται HD1 και είναι πιθανότατα ένας ιδιαίτερα μακρινός γαλαξίας, αντιπροσωπεύει μερικά από τα πιο αρχαία πράγματα εκεί έξω.

Ο Δρ Avi Loeb, ο ίδιος καθηγητής του Χάρβαρντ που ξεκίνησε να τραβήξει βίντεο υψηλής ανάλυσης UFO, εργάστηκε στη μελέτη και είπε στο Live Science ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να αποκαλύψει πολλά για αντικείμενα και γεγονότα του πρώιμου σύμπαντος.

«Οι πρώτοι γαλαξίες σχηματίστηκαν περίπου εκατό εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη», είπε ο Loeb στην τοποθεσία. «Ήταν το ένα εκατομμυριοστό της μάζας του Γαλαξία και πολύ πιο πυκνά. Ένας τρόπος να τους σκεφτούμε είναι ως τα δομικά στοιχεία στο κατασκευαστικό έργο των σημερινών γαλαξιών, όπως ο δικός μας Γαλαξίας».

Μεγάλο Μυστήριο

Οι επιστήμονες δεν είναι αρκετά έτοιμοι να πουν τι ακριβώς είναι το αντικείμενο, πόσο χρονών είναι ή αν είναι σίγουρα γαλαξίας. Στην πραγματικότητα, άλλοι λένε ότι υπάρχει μια πιθανότητα, αν και μικρή, το HD1 να είναι μια γιγάντια μαύρη τρύπα. Οι μελλοντικές παρατηρήσεις είναι πιθανό να διευκρινίσουν αυτά τα ερωτήματα, ευτυχώς.

“Εάν το HD1 είναι μια μαύρη τρύπα, θα πρέπει να δούμε εκπομπή ακτίνων Χ από αυτήν”, δήλωσε ο Loeb στο Live Science. «Αν δεν βρούμε ακτίνες Χ, η εκπομπή πρέπει να προέρχεται από τεράστια αστέρια».

Ευτυχώς, υπάρχει ένα εργατικό νέο περιουσιακό στοιχείο στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε για να παραδώσουμε τα αγαθά στη νέα ανακάλυψη. Σύμφωνα με το Live Science, οι ερευνητές ελπίζουν να λάβουν εικόνες και λεπτομέρειες για το HD1 από το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό νέο τηλεσκόπιο της NASA – το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.

Το τηλεσκόπιο εκτοξεύτηκε πρόσφατα μετά από χρόνια καθυστέρηση – και πιο πρόσφατη συζήτηση στο Διαδίκτυο – αλλά είναι τελικά έτοιμο να αρχίσει να συλλαμβάνει επιστημονικές εικόνες σύντομα.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η προσαρμογή στην εξίσωση της γάτας του Σρέντινγκερ θα μπορούσε να ενώσει τη σχετικότητα του Αϊνστάιν και την κβαντική μηχανική.

e-enimerosi

Το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing δεν θα πραγματοποιήσει ακόμη ιδιωτικές αποστολές.

e-enimerosi

Αντιδραστήρας Tokamak, θα σώσει τον κόσμο;

Δημήτρης Λίτσας