Πολιτική

Eurostat: Στο 9,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Στο 9,8% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα και στο 10,7% για την Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Στο 9,8% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο με πτώση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ενώ για την Ευρωζώνη η τιμή του πληθωρισμού σημείωσε νέα άνοδο στο 10,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στην Ελλάδα τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή της Eurostat εμφανίζονται μειωμένα συγκριτικά με ένα μήνα νωρίτερα, όταν ο πληθωρισμός στην χώρα μας είχε διαμορφωθεί στο 12,1%, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Μάλιστα, η Ελλάδα είναι μία από τις – μόλις – τρεις χώρες που κατέγραψαν επιβράδυνση στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, κατά -1% στην Ελλαδα, στην Εσθονία -1,6% και στην Μάλτα -0,6%.

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε για πρώτη φορά πάνω πάνω από το 10% και έφτασε στο 10,7% καταγράφοντας ρεκόρ, σε σχέση με το 9,9% που είχε καταγράψει τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ο ρυθμός ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο του 2022, εκτιμάται ότι αυξήθηκε 0,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

Πιο αναλυτικά, ηενέργεια είναι αυτή που σημειώνει τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο στο 41,9% σε σύγκριση με το 40,7% τον Σεπτέμβριο, ακολουθούν τα τρόφιμα, ποτά και καπνικά προϊόντα με αύξηση 13,1% έναντι 11,8% του Σεπτεμβρίου.

Τα βιομηχανικά μη ενεργειακά αγαθά σημειώνουν αύξηση 6% έναντι 5,5% τον προηγούμενο μήνα και οι υπηρεσίες 4,4% έναντι 4,3% τον Σεπτέμβριο.

Ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi