Αθλητισμός

Formula 1: Θρίαμβος του Μπότας στο πρώτο εκπληκτικό γκραν πρι της σεζόν!

Τερμάτισε δεύτερος ο Χάμιλτον, ο οποίος όμως έμεινε τέταρτος λόγω ποινής. Κυρίαρχη και πάλι η Mercedes.

Οι μηχανές άναψαν, τα φώτα έσβησαν και το πρωτάθλημα της Formula 1 άρχισε για το 2020, περίπου τέσσερις μήνες μετά την προγραμματισμένη εκκίνηση λόγω κορονοϊού. Κι αν μη τι άλλο, η πρώτη μάχη της σεζόν στην πίστα της Αυστρίας ήταν συγκλονιστική με μεγάλο σασπένς και εκπληκτικές εναλλαγές. Οχι όμως και σημαντική αλλαγή ως προς τη δυναμική και την κυριαρχία της Mercedes που έδειξε πως διαθέτει τα πιο ισχυρά και το πιο αξιόπιστα μονοθέσια. Θριαμβευτής στον πρώτο αγώνα της σεζόν ήταν ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας, ο οποίος από την αρχή μέχρι και το τέλος διατηρήθηκε στην πρώτη θέση αντέχοντας στην πίεση του παγκόσμιου πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος αν και τερμάτισε δεύτερος, στο φινάλε έχασε το βάθρο λόγω ποινής 5 δευτερολέπτων, τερματίζοντας τέταρτος.

Σπουδαίο αγώνα έκαναν ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari και ο Λάντο Νόρις (έκανε και τον ταχύτερο γύρο στο φινάλε για να μπορέσει να ξεπεράσει τη διαφορά των 5 δευτερολέπτων από τον Χάμιλτον) με την McLaren που τερμάτισε στη δεύτερη και τρίτη θέση. Ο αγώνας πάντως σημαδεύτηκε από τις πολλές εγκαταλείψεις καθώς τη γραμμή τερματισμού πέρασαν μόλις έντεκα από τα είκοσι μονοθέσια μετά την αποχώρηση των ΦερστάπενΡικιάρντοΣτρολΜάγκνουσενΓκροσζάνΡάσελΡαϊκόνενΑλμπον και Κβίατ.

Ο Valtteri Bottas παίρνει την πρώτη νίκη της σεζόν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!
Ήταν ένα μεγάλο διάλειμμα, αλλά άξιζε την αναμονή.
LECLERC: “Είναι μια τεράστια έκπληξη, αλλά καλή. Νομίζω ότι κάναμε τα πάντα τέλεια σήμερα – είχαμε λίγη τύχη, αλλά είναι και μέρος του αγώνα. Αυτός ήταν ο στόχος, να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία”
NORRIS: «Είμαι άφωνος. Υπήρχαν μερικά σημεία όπου νόμιζα ότι θα το έκανα λίγο … αλλά κατάφερα να ξεπεράσω τον Perez και να καταλήξω στο βάθρο! Είμαι τόσο χαρούμενος και πολύ περήφανος για την ομάδα “
ΜΠΟΤΤΑΣ: «Ο Λιούις ήταν πολύ γρήγορος σήμερα αλλά κατάφερα να το κρατήσω μαζί. Κανένας καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη σεζόν »

 

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi