Κοινωνία Κόσμος

Γερμανία: Αποχαιρετισμός της τιμής επίπτωσης – Κλείδωμα μόνο όταν θα υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ

Εκτός από την επταήμερη επίπτωση, η κυβέρνηση θέλει επίσης να χρησιμοποιήσει άλλα βασικά στοιχεία. Ο αριθμός παραμένει ένας σημαντικός δείκτης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Σάϊμπέρτ τη Δευτέρα. Η επιστροφή στο ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης δεν θα πρέπει πλέον να συνδέεται αυτόματα με την αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων. Το όργανο, το οποίο συνδέει εθνικά μέτρα, όπως απαγόρευση της κυκλοφορίας ή κλείσιμο καταστημάτων με την επταήμερη επίπτωση, έληξε στις 30 Ιουνίου μετά από περίπου δύο μήνες.

Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς

  • κληρώσεις στις οποίες θα κληρώνονται ακριβά δώρα,
  • μία άλλη ιδέα που μάλλον θα πραγματοποιηθεί κιόλας είναι να πηγαίνουν κινητά συνεργεία εμβολιασμού εκεί που είναι οι νέοι. Δηλαδή στους χώρους διασκέδασης για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί

Λένε ότι πρέπει να φτάσουμε το 80% είναι δύσκολο όμως αυτή τη στιγμή.

Τώρα, σύμφωνα με το Robert koch institut, στο μέλλον δεν θα μετράμε πια τα κρούσματα ανά 100.000, κλείδωμα θα γίνεται μόνο όταν θα δοκιμάζεται το σύστημα υγείας και υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ. Και όταν γίνεται θα αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους. Σε εσωτερικούς χώρους μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι και και οι πολίτες με PCR τεστ εργαστηρίου.

Στο μέλλον, τα μέτρα θα εξαρτηθούν επίσης από την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον εμβολιασμό και τον αριθμό των νοσοκομειακών εισαγωγών, δήλωσε ο Seibert. Η σχέση μεταξύ των νέων λοιμώξεων και του αριθμού των ασθενών στις εντατικές θεραπείες μπορεί να έχει αλλάξει. 

“Η επίπτωση γίνεται όλο και λιγότερο σημαντική, τώρα χρειαζόμαστε ακόμη πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στις εντατικές.” Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Σπαν υπέγραψε νέο διάταγμα. Υποχρεώνει τις κλινικές να παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους ασθενείς Covid. Θα τεθεί σε ισχύ την Τρίτη.

Παραμένει ασαφές τη Δευτέρα εάν μέτρα όπως το κλείσιμο του σχολείου πρέπει να συνεχίσουν να συνδέονται με ορισμένες τιμές επίπτωσης στο μέλλον ή όχι. Ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να προστατεύονται τα παιδιά και οι έφηβοι που μπορούν να εμβολιαστούν μόνο σε περιορισμένο βαθμό είναι ακόμη εντελώς ανοιχτοί. Οι ειδικοί προειδοποιούν για μακροχρόνια βλάβη, ειδικά στην ηλικιακή ομάδα κάτω των δώδεκα για την οποία δεν έχει εγκριθεί ακόμη εμβόλιο.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi