Κοινωνία Κόσμος

Γερμανία: Χωρίς τέλος η καταστροφή από τις φονικές πλημμύρες. Πάνω από 120 νεκροί

Η Γερμανία μετρά τις πληγές της μετά τις πλημμύρες που πλήττουν τη Ρηνανία Παλατινάτο και την βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, με τα θύματα από τις καταστροφές να υπολογίζονται σε εκατοντάδες. Παράλληλα, ο φόβος των Αρχών είναι ότι ο αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να αυξάνεται. Τα γερμανικά μέσα μιλούν, χαρακτηριστικά, για «πλημμύρες του θανάτου». Περίπου 15.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί συνδράμουν τα σωστικά συνεργεία, ενώ ελικόπτερα ψάχνουν από αέρος για επιζώντες.

Αυτές ήταν οι χειρότερες πλημμύρες στη Γερμανία

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, πλημμυρισμένα κελάρια, άνθρωποι που έχουν ανάγκη: καταστροφές από πλημμύρες έχουν συμβεί ξανά και ξανά στη Γερμανία στο παρελθόν. Αλλά οι λεγόμενες «πλημμύρες του αιώνα» συμβαίνουν όλο και πιο συχνά. Και αυξάνουν αισθητά την ένταση. Το πιο πρόσφατο ακραίο καιρικό φαινόμενο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στη Ρηνανία-Παλατινάτο έχει εξελιχθεί σε μια πιο σημαντική φυσική καταστροφή με περισσότερους από 120 θανάτους και ζημιές που δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν.

Την ίδια στιγμή, έχει παραλύσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της περιοχής με αποτέλεσμα όσοι θεωρούνται αγνοούμενοι να αδυνατούν να επικοινωνήσουν. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν η ηλεκτροδότηση και η παροχή πόσιμου νερού εντείνοντας την ταλαιπωρία του κόσμου.

Η πλημμύρα ήρθε πολύ γρήγορα, μέσα σε δέκα λεπτά. Δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου χρόνος να προειδοποιήσουμε τους ανθρώπους. “Είναι μια καταστροφική κατάσταση όπως δεν είχαμε ποτέ εδώ”, δήλωσε ο Ροκ. Όλη η περιοχή μυρίζει τρομερά βενζίνη και μια διαρροή στην γραμμή αερίου καθιστά δύσκολη τη διάσωση του Blessem. Μερικοί από τους κατοίκους μεταφέρονται με ελικόπτερο.

«Έμοιαζε σαν να έπεσε μια βόμβα, σαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», περιγράφει κάτοικος στην Άλτενα τις δραματικές στιγμές την ώρα που η Μαλου Ντρέγιερ, κυβερνήτης της Ρηνανίας Παλατινάτου αναφέρει ότι δεν έχει δει ποτέ πριν τέτοιου είδους καταστροφή στην περιοχή.

Χαρακτηριστική για την κατάσταση είναι η δήλωση του γερμανού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε ότι «πολλοί έχασαν όλα όσα έχτιζαν μια ολόκληρη ζωή. Τα υπάρχοντά τους, τα σπίτια τους, τις στέγες πάνω από το κεφάλι τους».

Στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία έχουν πληγεί 23 πόλεις και χωριά. Εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Δρόμοι και γέφυρες έχουν αποκλειστεί. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν η ηλεκτροδότηση και η παροχή πόσιμου νερού.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, από την Ουάσινγκτον όπου πραγματοποιεί την προγραμματισμένη της επίσκεψη με τον πρόεδρο Μπάιντεν, αναφέρθηκε στο γεγονός ως «εθνική τραγωδία». Από τη μεριά του, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς δήλωσε «είναι θέμα εθνικής σημασίας και γι’ αυτό πρέπει να δράσουμε μαζί, όπως κάναμε με άλλες φυσικές καταστροφές».

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi