Άρθρα ΡεπορτάζΓερμανία

Γερμανία: Οι αγρότες συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Η ένωση των αγροτών κάλεσε για διαδηλώσεις με τα τρακτέρ σε αρκετές περιοχές της Γερμανίας. Αν και η κυβέρνηση είναι υπέρ των αγροτών αυτοί προβαίνουν σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Από αύριο Δευτέρα, οι αγρότες θέλουν να διαδηλώσουν ενάντια στην αγροτική πολιτική της  κυβέρνησης σε μια εβδομάδα δράσης σε όλη τη χώρα.

Ο Πρόεδρος των αγροτών Joachim Rukwied κάλεσε εκ των προτέρων για ειρηνικές και δημοκρατικές διαδηλώσεις: «Δεν θέλουμε δεξιές και άλλες ριζοσπαστικές ομάδες με επιθυμία για ανατροπή στις διαδηλώσεις μας».

Οι δράσεις ξεκινούν αυτή τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα και έχουν προγραμματιστεί να κορυφωθούν με μια μεγάλη διαδήλωση στο Βερολίνο την Κυριακή 15 Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου, οι οδηγοί θα πρέπει να προετοιμαστούν για μποτιλιαρίσματα, και καθυστερήσεις.

Οι διαδηλώσεις των αγροτών σε όλη την επικράτεια, μια σύντομη σύνοψη.

Στην Βάδη-Βυρτεμβέργη από τη Δευτέρα, η κρατική ένωση αγροτών ανακοίνωσε πολυάριθμες κινητοποιήσεις, στο Pforzheim, στο Ravensburg, στο Reutlingen και στο Göppingen. Υπό το σύνθημα “Το πολύ είναι πάρα πολύ. Αυτό είναι αρκετό!” Οι αγρότες θέλουν να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της ακυρωθείσας χρηματοδότησης για το πετρέλαιο κίνησης. Στην Στουτγάρδη θα πραγματοποιηθεί πορεία στο κέντρο της πόλης.

Βαυαρία

Τρεις μεγάλες διαδηλώσεις στο Μόναχο, το Άουγκσμπουργκ και τη Νυρεμβέργη, η καθεμία από τις 11:00 το πρωί πορείες με τρακτέρ και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί, σύμφωνα με την Ένωση Αγροτών της Βαυαρίας. Σημαντικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Άουγκσμπουργκ στις 10 Ιανουαρίου και στη Νυρεμβέργη στις 12 Ιανουαρίου και οι δύο στις 11:00.

Στις διαδηλώσεις θέλουν να συμμετάσχουν και άλλοι τομείς στη Βαυαρία. Αρτοποιοί, κρεοπώλες και μύλοι ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στην εναρκτήρια διαδήλωση στις 8 Ιανουαρίου στο Μόναχο. Η διαμαρτυρία των εμπόρων τροφίμων στρέφεται κυρίως κατά της εκ νέου αύξησης του ΦΠΑ στο 19% για τα τρόφιμα στα εστιατόρια καθώς και κατά της κατάργησης των ανώτατων ορίων τιμών ρεύματος και φυσικού αερίου και της αύξησης του φόρου CO2.

Βερολίνο

Από την Κυριακή στις 5 μ.μ., έως και 300 τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στο Berlin-Tiergarten. Ο δρόμος μεταξύ του Großer Stern και της Πύλης του Βρανδεμβούργου θα είναι κλειστός μέχρι το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το κέντρο πληροφοριών κυκλοφορίας του Βερολίνου. Αποκλεισμοί και παρεμπόδιση αυτοκινητοδρόμων καθώς και άλλες ενέργειες θα ακολουθήσουν αυτή την εβδομάδα έως και τις 13 Ιανουαρίου. Η Ένωση Γερμανών Αγροτών κάλεσε σε μια μεγάλη διαδήλωση στην πρωτεύουσα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, όπου αναμένονται χιλιάδες συμμετέχοντες.

Βραδεμβούργο

Η αστυνομία του Βραδεμβούργου αναμένει «μεγάλο αριθμό συγκεντρώσεων» και «εκτεταμένες κυκλοφοριακές διακοπές» από τη Δευτέρα. Το έγγραφο στο οποίο η αστυνομία συγκεντρώνει και δημοσιεύει τις ανακοινωθείσες αναστάτωση είναι στις εννέα σελίδες από το απόγευμα της Κυριακής. Η κρατική ένωση αγροτών ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε απεργία σε όλες τις περιφέρειες την επόμενη εβδομάδα και «δεν θα κάνει κανέναν συμβιβασμό». Το σχέδιο είναι να αποκλειστούν οι είσοδοι των αυτοκινητοδρόμων σε όλη την πολιτεία, καθώς και να γίνουν παρελάσεις με τα τρακτέρ.

Βρέμη

Η αστυνομία της Βρέμης αναμένει να υπάρξουν εμπόδια στην οδική κυκλοφορία από νωρίς το πρωί της Δευτέρας και αναμένει έως και 2.000 οχήματα στην περιοχή της πόλης. Η αστυνομία αναμένει μεγαλύτερο αριθμό καθώς υπήρξαν ορισμένες εκκλήσεις για «μεμονωμένες συγκεντρώσεις».

Αμβούργο

Η αστυνομία του Αμβούργου υποθέτει ότι περισσότερα από 2.000 γεωργικά μηχανήματα θα βρεθούν στην πόλη, ειδικά τη Δευτέρα. Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες οχήματα και μια μεγάλη διαμαρτυρία στην περιοχή Bergstedt. Οι γειτονικές ενώσεις αγροτών κινητοποιούνται και από τις γύρω περιοχές όπως το Pinneberg, το Segeberg, το Dithmarschen, το Bremen-Oldenburg και το Göttingen.

Έσση

Στην Έσση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα η μεγαλύτερη διαμαρτυρία, με συγκέντρωση στο Βισμπάντεν. Η κρατική ένωση αγροτών αναμένει εκατοντάδες τρακτέρ. Μετά από την συγκέντρωση, ψήφισμα πρόκειται να παραδοθεί στην Καγκελαρία της Πολιτείας της Έσσης. Δραστηριότητες πραγματοποιούνται επίσης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο Kassel, το Limburg και το Untertaunus. Άλλο ένα μεγάλο συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στη Φρανκφούρτη, όπου η Ένωση Αγροτών της Έσσης προγραμματίζει συλλαλητήριο με συγκέντρωση στην Opernplatz.

Κάτω Σαξονία

Οι αγρότες της Κάτω Σαξονίας θέλουν να πραγματοποιούν δραστηριότητες όλη την εβδομάδα, με κορύφωση τη Δευτέρα. 18 περιφερειακοί σύλλογοι έχουν ανακοινώσει εκδηλώσεις, όπως πορεία από τα βορειοδυτικά της χώρας στη Βρέμη, διαδηλώσεις στο Diepholz, πορείες τρακτέρ στο Göttingen καθώς και στο Ανόβερο. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις θα αποκλειστούν και οι είσοδοι των αυτοκινητοδρόμων.

Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ο Αγροτικός Σύλλογος Westphalian-Lippe, μεταξύ άλλων, σχεδιάζει ενέργειες για να διακόψει την κυκλοφορία και να αποκλείσει τις εισόδους των αυτοκινητοδρόμων. Για παράδειγμα, προγραμματίζονται πορείες στην περιοχή Borken ή στο Duisburg, καθώς και συγκεντρώσεις στο Gütersloh, στο Höxter, στην περιοχή Lippe ή στο Hochsauerland.

Ενόψει της προγραμματισμένης μεγάλης κλίμακας διαδήλωσης στο Βερολίνο στις 15 Ιανουαρίου, πολοί σύλλογοι της περιοχής οργανώνουν εκδρομές με λεωφορείο στην πρωτεύουσα.

Ρηνανία-Παλατινάτο

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρηνανίας-Παλατινάτου, από την Παρασκευή, είχαν ληφθεί 95 εγγραφές για πορείες, με περίπου 10.000 συμμετέχοντες. Η αρχή αναμένει «σημαντικές διακοπές κυκλοφορίας» λόγω εκδηλώσεων ράλι στην πρωτεύουσα της πολιτείας Μάιντς και σε άλλες πόλεις.

Σάαρλαντ

Στο Σάαρλαντ, η αστυνομία αναμένει μια συγκέντρωση περίπου 500 οχημάτων με κατεύθυνση προς το Κάστρο του Σααρμπρύκεν τη Δευτέρα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση. Μπορεί επίσης να υπάρξουν μεγάλης διάρκειας διακοπές κυκλοφορίας σε κόμβους αυτοκινητοδρόμων στο Freisen, Braunshausen, Waldmohr ή Perl.

Σαξωνία

Η Ένωση Αγροτών της Σαξονικής Πολιτείας καλεί για πολυάριθμες δράσεις σε όλη τη χώρα. Ο Σύνδεσμος διοργάνωσε μεγάλη επίδειξη στο θέατρο της Δρέσδης στις 10 Ιανουαρίου.

Για την περιοχή της Λειψίας, το αστυνομικό τμήμα αναμένει αρκετές συγκεντρώσεις σε αστικές περιοχές και δράσεις στις εισόδους των αυτοκινητοδρόμων 9, 14, 38 και 72 από τη Δευτέρα. Πολλές παρελάσεις τρακτέρ έχουν επίσης καταχωρηθεί, για παράδειγμα στην περιοχή Eilenburg/Bad Düben, καθώς και στο Chemnitz, το Zwickau και το Görlitz.

Σαξονία-Άνχαλτ

Η κρατική ένωση αγροτών καλεί για δράση για αρκετές ημέρες. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες συγκεντρώσεις στο Μαγδεμβούργο και στο Χάλε. Την Τρίτη προγραμματίζονται αποκεντρωμένες δράσεις σε όλη την περιοχή και την Τετάρτη θα αποκλειστούν πολλές εισόδει των αυτοκινητοδρόμων. Η περιφερειακή ένωση είπε ότι αυτή η εκστρατεία σχεδιάστηκε να διαρκέσει αρκετές ώρες. Ωστόσο, κατόπιν αιτήματος των αρχών, οι δρόμοι στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες θα πρέπει να διατηρηθούν καθαροί.

Σλέσβιχ-Χολστάιν

Η αστυνομία αναμένει περισσότερες από 100 διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Σύνδεσμος Αγροτών απαριθμεί τις περιοχές στις οποίες σχεδιάζονται οι πορείες τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων των Pinneberg, Elmshorn, Dithmarschen, North Frisia και του Δουκάτου του Lauenburg. Ταξίδια μέσω Flensburg, Ostholstein και Lübeck προγραμματίζονται επίσης για την Τετάρτη.

Θουριγγία

Στη Θουριγγία, η μεγαλύτερη δράση πραγματοποιείται τη Δευτέρα. Η ένωση αγροτών καλεί σε διαδήλωση στο Juri-Gagarin-Ring της Erfurt από τις 08:00. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση από όλες τις περιοχές της χώρας. Η Ένωση Αγροτών Θουριγγίας αναμένει περίπου 900 τρακτέρ για τη Δευτέρα.

Στη συζήτηση για την κατάργηση των φορολογικών ελαφρύνσεων για το αγροτικό πετρέλαιο, τρία ερωτήματα τίθενται.
  1. Οδηγεί η κατάργηση των φορολογικών ελαφρύνσεων σε οικονομικά προβλήματα?
  2. Είναι η επιδότηση του πετρελαίου στην γεωργία μια λογική χρήση των χρημάτων των φορολογούμενων?
  3. Και είναι δίκαιο να εξοικονομήσει η γεωργία περίπου 430 εκατ. ευρώ με ένα δημοσιονομικό κενό περίπου 17 δισ. ευρώ;

*Καλούνται οι οδηγοί ιδιαίτερα αύριο Δευτέρα 08.01.2024, να περιορίσουν τις περιττές μετακινήσεις και αν είναι δυνατόν να υπολογίσουν αρκετό χρόνο για τη μετακίνησή τους στην εργασία.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγές:  Αστυνομικά τμήματα, κρατικοί σύλλογοι αγροτών, με πληροφορίες από πρακτορεία ειδήσεων. Αρχική εικόνα: DPA

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi