Πολιτική

Γερμανία. Οι οικογενειακοί γιατροί θα μπορούν να εμβολιάζουν μετά το Πάσχα στα ιατρεία τους

Η Άνγκελα Μέρκελ και τα κρατίδια αποφάσισαν ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Τα κέντρα εμβολιασμού θα πρέπει να συνεχίσουν να χορηγούν τα εμβόλια. Πέντε ομοσπονδιακά κράτη στα σύνορα με τη Γαλλία και την Τσεχία πρόκειται να λάβουν περισσότερες δόσεις, καθώς αγωνίζονται με τον ιό και από τις γειτονικές χώρες.

Οι οικογενειακοί ιατροί θα λάβουν ένα εκατομμύριο δόσεις την πρώτη εβδομάδα, τις οποίες μπορούν να χορηγήσουν στους ασθενείς με την ιεράρχηση του εμβολιασμού.

Η Άνγκελα Μέρκελ τόλμησε να αναφέρει πως υπάρχει περίπτωση να πατήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης και να κάνουμε μικρά βήματα πίσω (όπως κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων που άνοιξαν μόλις μερικές μέρες πριν) “Θα ήθελα να συνεχίσω χωρίς το φρένο έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε μετά τη διάσκεψη κορυφής για τον εμβολιασμό στο Βερολίνο.

Οι οικογενειακοί ιατροί στη Γερμανία θα πρέπει να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς μετά το Πάσχα.

Η EMA και το Ινστιτούτο Paul Ehrlich θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα εμβόλια. «Ήταν σωστό που το διακόψαμε και περιμέναμε την EMA να σχολιάσει», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη τύπου της μετά τη σύνοδο κορυφής για τον εμβολιασμό. Η Άνγκελα Μέρκελ θα εμβολιαζόταν με το εμβόλιο της Astrazeneca.

 «Θα το έκανα σίγουρα», είπε η καγκελάριος.

Η Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζει «κάθε Γερμανός πολίτης» θα λάβει «προσφορά εμβολιασμού» μέχρι το καλοκαίρι. Όσον αφορά το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, η Angela Merkel είναι ανοιχτή σχετικά με αυτό, εάν εγκριθεί στην Ευρώπη.

Η Γερμανία λαμβάνει μια επιπλέον παράδοση από την ΕΕ από την Pfizer: Ορισμένες από αυτές τις πρόσθετες δόσεις εμβολίου πρέπει να πηγαίνουν στις ομοσπονδιακές πολιτείες με σύνορα, για παράδειγμα στη Γαλλία ή στην Τσεχία. Ένα εκατομμύριο κουτιά πρέπει να παραδοθούν στα ιατρεία.

Θα πρέπει να χορηγούνται τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα. Τα εμβόλια εξακολουθούν να κατανέμονται ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού. Η ποσότητα των εμβολίων που υπερβαίνει την παράδοση στα κέντρα εμβολιασμού θα παραδίδονται στους οικογενειακούς ιατρούς από την εβδομάδα μετά το Πάσχα, όπου «εμβολιάζονται συνήθως». Η βάση υπάρχει, η ιεράρχηση του εμβολιασμού, ωστόσο, μπορεί να “εφαρμοστεί με ευελιξία”, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η διάσκεψη κορυφής για τον εμβολιασμό με την Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε ότι οι γενικοί ιατροί στη Γερμανία θα πρέπει να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς κορώνας μετά το Πάσχα. (Αρχείο εικόνας)
Η Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε ότι οι οικογενειακοί ιατροί στη Γερμανία θα πρέπει να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς μετά το Πάσχα.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi