Γερμανία

Γερμανία: Πρέπει να απαγορευτεί το AFD?

Ο επί χρόνια Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Papier, συμβουλεύει να μην υποβληθεί αίτηση για απαγόρευση του AfD.

Ο πρώην πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, Χανς Γιούργκεν Πάπιερ, τάχθηκε κατά των προσπαθειών απαγόρευσης του AfD. «Αυτό θα έπαιζε μόνο στα χέρια του AfD», είπε ο Papier στο «Tagesspiegel». Ο Βασικός Νόμος θέτει υψηλά εμπόδια για την απαγόρευση κομμάτων στο άρθρο 21.

Για την απαγόρευση ενός κόμματος, θα έπρεπε να επιτεθούν οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, με επιθετικό και μαχητικό τρόπο, για παράδειγμα με τη μορφή μιας περισσότερο ή λιγότερο βίαιης ανατροπής. Επιπλέον, δεδομένου του βάρους του, το κόμμα θα πρέπει να είναι σε θέση να εξαλείψει αυτή τη θεμελιώδη συνταγματική αξιακή απόφαση.

Θα πρέπει να ρωτηθεί μόνο “εάν έχετε επαρκείς πληροφορίες για να τεκμηριώσετε πραγματικά όλα τα σημεία που αναφέρθηκαν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας”, είπε. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι μια αίτηση για απαγόρευση είναι λάθος», πρόσθεσε.

Η Ομάδα Εργασίας για τη Μετανάστευση και τη Διαφορετικότητα στο SPD, για παράδειγμα, είναι υπέρ της απαγόρευσης του AfD. Ο Aziz Bozkurt, πρόεδρος της ομάδας εργασίας και υφυπουργός κοινωνικών υποθέσεων στο Βερολίνο, δήλωσε στο «Tagesspiegel»: «Η Γερμανία έχει μια ιστορία που υποχρεώνει τον ξεκάθαρο αντιφασισμό. Δεν είναι πολύ αργά ακόμα.” Το σύνταγμα επομένως προβλέπει ρητά τις απαγορεύσεις κομμάτων.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.