Γερμανία

Γερμανία: Το GDL απειλεί με μεγαλύτερες απεργίες.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

 

Ο επικεφαλής του συνδικάτου μηχανοδηγών GDL, Claus Weselsky, δήλωσε στην «Rheinische Post» του Ντίσελντορφ, «βιώνω την πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα. Η διάθεση είναι εξαιρετική». Και συνέχισε, «πολλοί περισσότεροι πελάτες καταλαβαίνουν την απεργία από ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι».

«Θα τελειώσουμε με επιτυχία αυτή την απεργία και μετά θα δούμε τι θα συμβεί», συνέχισε. Αν δεν υπάρξει κίνηση από την DB, «θα κάνουμε ξανά απεργία».

Η απεργία του GDL θα οδηγήσει επίσης σε σημαντικούς περιορισμούς στις υπεραστικές και περιφερειακές συγκοινωνίες το Σαββατοκύριακο. Η απεργία δεν έχει προγραμματιστεί να λήξει μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας στις 18:00. Σύμφωνα με την Deutsche Bahn, θα χρειαστεί χρόνος τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τρίτης για να επανέλθουν όλα στην κανονικότητα. Είναι η πρώτη φορά στη συνεχιζόμενη διαμάχη συλλογικών διαπραγματεύσεων που η απεργία του GDL διαρκεί ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Ο Επίτροπος Σιδηροδρόμων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, Michael Theurer, ζήτησε να υπάρχει προθυμία να μιλήσουμε “από όλες τις πλευρές” .

«Κανείς δεν επιτρέπεται να επιμένει στις μέγιστες θέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών στο Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου στο Βερολίνο. «Στο τέλος, η Deutsche Bahn και οι υπάλληλοί της εξαρτώνται εξίσου από την κοινωνική αποδοχή του σιδηροδρόμου ως μέσου μεταφοράς. Από αυτό εξαρτάται άμεσα η αύξηση των χρημάτων των φορολογουμένων για τη συντήρηση και την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου».

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: Boris Roessler, dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.