Κοινωνία Κόσμος

Γερμανία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός μέχρι τον Μάρτιο;

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε υποσχεθεί μια «έγκαιρη» νομοθετική διαδικασία και την εισαγωγή υποχρεωτικών εμβολιασμών «στα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου».

Ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach υπογράμμισε τη σημασία ενός υψηλού ποσοστού εμβολιασμού για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι «επίσης σημαντικός για άλλες παραλλαγές που μπορούν ακόμα να αναπτυχθούν», είπε στην «Welt am Sonntag».

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Insa, η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Στην έρευνα για την «Bild am Sonntag», το 61 τοις εκατό ήταν υπέρ ενός τέτοιου υποχρεωτικού εμβολιασμού, το 32 τοις εκατό είναι κατά και το 7 τοις εκατό δεν απάντησε.

Ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου, Klaus Reinhardt, απηύθυνε έκκληση στους ανθρώπους να εμβολιαστούν αμέσως ή να κάνουν αναμνηστικό εμβολιασμό λόγω της ταχέως αναπτυσσόμενης παραλλαγής Omikron.

«Και οι 16 ηγέτες των κρατιδίων ανακοίνωσαν ότι είναι υπέρ μιας γενικής απαίτησης εμβολιασμού»

Η βουλή θα πρέπει να αποφασίσει για μια γενική απαίτηση εμβολιασμού με ελεύθερη ψηφοφορία, κατά συνείδηση χωρίς κομματική γραμμή.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi