Άρθρα ΡεπορτάζΒίντεο

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα και οι προσπάθειες επανένωσής τους.

Συζήτηση του Μουρτζούκου Χρήστου με τον Τέρενς Κουίκ στον αέρα του Real fm, για την επιστολική ψήφο, τις διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στην Γερμανία αλλά και την εκδήλωση για τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Παρίσι στις 9 Μαρτίου.

Έγινε αναφορά στην ψήφιση της επιστολικής ψήφου από την βουλή των Eλλήνων και τις αντιδράσεις της ομογένειας, τονίζοντας την θετική έκβαση αυτής της διαδικασίας από τους Έλληνες πολιτικούς και το πόσο θα διευκολύνει τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος.

Οι μεγάλες διαδηλώσεις στην Γερμανία κατά της ακροδεξιάς και του κόμματος εναλλακτική για την Γερμανία (AFD), όπου οι πολίτες διαδηλώνουν κατά του Ναζισμού.

Τέλος, τονίστηκε η πολύ σημαντική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Παρισιού, Πάνθεων Ασσάς και το ερευνητικό κέντρο του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) για τα Γλυπτά του Παρθενών και την επανένωσή τους, στο Παρίσι στις 9 Μαρτίου. Οι πολλοί σημαντικοί προσκεκλημένοι που θα μιλήσουν, όπως άνθρωποι που είναι κοντά στο Βρετανικό μουσείο αλλά και την σημαντική συνεισφορά του Real group, καθώς είναι χορηγός επικοινωνίας της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi