Πολιτική

Η Ελληνικά Καλώδια υπέγραψε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σύμβαση στον κόσμο για inter-array καλώδια

Η Hellenic Cables, κορυφαίος προμηθευτής υποβρύχιων καλωδιακών συστημάτων, εξασφάλισε τη μεγαλύτερη έως σήμερα σύμβαση για inter-array καλώδια από την DEME Offshore, την επιχειρηματική μονάδα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του ομίλου DEME Group, για την προμήθεια περίπου 650 χλμ. inter-array καλωδίων 66 kV και εξαρτημάτων για τις φάσεις Α & Β του θαλάσσιου αιολικού πάρκου Dogger Bank στο Ηνωμένο Βασίλειο.

του Ηνωμένου Βασιλείου σε ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τις δοκιμές και την προμήθεια περίπου 650 χλμ. inter-array καλωδίων 66kV με μόνωση XLPE καθώς και των σχετικών εξαρτημάτων.

Τα καλώδια θα παραχθούν στην καθετοποιημένη και υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο.

Η παραγωγή των καλωδίων για τα Dogger Bank A & B θα ξεκινήσει το 2021 και η παράδοση θα υλοποιείται σταδιακά με βάση το πρόγραμμα κατασκευής του έργου.

Η κοινοπραξία των SSE Renewables και Equinor ανέθεσε στη DEME Offshore τη σύμβαση για τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και εγκατάσταση των υποθαλάσσιων inter-array καλωδίων κατά τις δύο πρώτες φάσεις του θαλάσσιου αιολικού πάρκου. Η σύμβαση αυτή υπόκειται στην περάτωση από χρηµατοδοτική άποψη της συμφωνίας για το Dogger Bank A & B από τα μέλη της κοινοπραξίας, γεγονός που αναμένεται στα τέλη του 2020.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Διάρρηξη στη διεύθυνση Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.

e-enimerosi

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi