Γερμανία

Η Φέιζερ προειδοποιεί για ισλαμιστικές επιθέσεις στη Γερμανία.

Ο πόλεμος στη Γάζα έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατάσταση ασφάλειας στη Γερμανία, λέει η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ. Λαμβάνονται μέτρα κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Προειδοποιεί για «ισλαμιστικές τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και μεμονωμένους δράστες».

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ (SPD) προειδοποίησε για επιθέσεις ενόψει της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ και των πρόσφατων συλλήψεων στη Γερμανία. «Οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και οι ισλαμιστές μεμονωμένοι δράστες, είναι ένας σημαντικός κίνδυνος που υπάρχει ανά πάσα στιγμή», είπε στο «Editorial Network Germany» (RND). Ο πόλεμος της Γάζας έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατάσταση ασφάλειας. «Έχουμε λάβει τέτοια συνεπή δράση κατά της ισλαμιστικής σκηνής τις τελευταίες εβδομάδες, επειδή παρακολουθούμε στενά τη μεταβαλλόμενη κατάσταση απειλής».

Χάρη στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας έχουν πλέον αφαιρεθεί περίπου 170 κανάλια ή περιεχόμενο μόνο από το δίκτυο Telegram, «τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διάδοση αντισημιτικής και ισλαμιστικής προπαγάνδας», είπε η Φέιζερ.

Τις προηγούμενες ημέρες, δύο νεαροί συνελήφθησαν στο Burscheid στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στο Wittstock/Dosse στο Βραδεμβούργο, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους ασφαλείας την Τετάρτη, φέρεται να εξέταζαν, μεταξύ άλλων, επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά. στο Λεβερκούζεν.

Πριν γίνουν γνωστές οι συλλήψεις, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος προειδοποίησε την Τετάρτη ότι, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, υπάρχει κίνδυνος πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών λαών και θεσμών καθώς και κατά της «Δύσης». είχε πρόσφατα αυξηθεί σημαντικά.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: alliance/dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.