Γερμανία

Η Γερμανία θέλει να απελαύνει ανθρώπους πιο γρήγορα. Το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει σχέδιο νόμου.

Η κυβέρνηση θέλει να απελάσει πιο γρήγορα τους αιτούντες άσυλο που έχουν απορριφθεί χωρίς δικαίωμα διαμονής. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, το Ομοσπονδιακό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε αντίστοιχο σχέδιο νόμου που είχε παρουσιάσει η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ.

Μεταξύ άλλων, αυτό προβλέπει την παράταση της μέγιστης διάρκειας της λεγόμενης κράτησης εξόδου από 10 σε 28 ημέρες. Επιπλέον, σχεδιάζονται διευρυμένες εξουσίες για τις αρχές και σκληρότερη δράση κατά των λαθρεμπόρων. Με το νόμο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει πρωτίστως να μειώσει τον αριθμό των απελάσεων που αποτυγχάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει ακόμη να ψηφιστεί από την Bundestag.

Τόσο ο καγκελάριος Σόλτς όσο και η Φέιζερ είχαν τονίσει ότι οι απελάσεις έπρεπε να επιταχυνθούν. Ο Σόλτς τάχθηκε πρόσφατα υπέρ μιας πιο σκληρής πολιτικής απέλασης σε συνέντευξή του στο Spiegel. Είχε πει: «Πρέπει επιτέλους να απελάσουμε σε μεγάλη κλίμακα όσους δεν έχουν δικαίωμα να μείνουν στη Γερμανία». Όποιος δεν έχει προοπτική να μείνει στη Γερμανία «επειδή δεν μπορεί να βασιστεί σε λόγους προστασίας πρέπει να πάει πίσω», είπε ο καγκελάριος. Οι δηλώσεις πυροδότησαν μια έντονη συζήτηση ακόμη και εντός του SPD.

Το υπουργείο Εσωτερικών υποθέτει ότι 50.000 άτομα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα
Τα μέτρα αποτελούν μέρος ενός πακέτου μετανάστευσης που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του συνασπισμού των φαναριών. Περιλαμβάνει επίσης ταχύτερες ευκαιρίες εργασίας για τους πρόσφυγες.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών εκτιμά ότι ο αριθμός των ατόμων που πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα είναι περίπου 50.000. Η Φέισερ επεσήμανε ότι ο αριθμός των απελάσεων φέτος ήταν περίπου 27% υψηλότερος από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι. Υπάρχει κάποια κριτική για την αυστηροποίηση του νόμου εντός του συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του SPD. Ωστόσο, η απόφαση είναι ένα σκληρό πλήγμα, ειδικά για τους Πράσινους, οι οποίοι λαμβάνουν λιγότερο αυστηρή θέση για την πολιτική ασύλου και μετανάστευσης. Μερικές φορές επικρίνουν περιορισμούς στα θεμελιώδη δικαιώματα που είναι υπερβολικά εκτεταμένοι. Το FDP, από την άλλη, είχε ζητήσει εδώ και καιρό να γίνουν πιο αυστηρά τα πράγματα.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόμα: Michael Kappeler / dpa Με πληροφορίες απο το Spiegel.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.