Κοινωνία Κόσμος

Ηνωμένο Βασίλειο: Σχέδιο Γ; Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τζόνσον δεν σχεδιάζει περαιτέρω κανόνες για τον COVID παρά την Omicron

Ο Τζόνσον, ο οποίος θέτει κανόνες υγείας στην Αγγλία, εισήγαγε τα μέτρα του για τον COVID-19 «Σχέδιο Β» την Τετάρτη, διατάσσοντας τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι, να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους και να χρησιμοποιούν κάρτες εμβολίων για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της Omicron.

Υπάρχουν 1.265 γονιδιωματικά επιβεβαιωμένα κρούσματα του Omicron στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο υπουργός Υγείας Sajid Javid είπε ότι εξαπλώνεται στην κοινότητα και την Τετάρτη υπολόγισε ότι ο αριθμός των μολύνσεων από το Omicron πλησιάζει τις 10.000.

Η κυβέρνηση λέει ότι η στρατηγική της με τα μέτρα του Σχεδίου Β είναι να κερδίσει χρόνο για να κατανοήσει περισσότερα για την παραλλαγή, ενώ προχωρά με ενισχυτικές βολές.

Ενώ η ΄΄O΄΄ δείχνει σημάδια μερικής αποφυγής εμβολίων, τα πρώτα ευρήματα από μια πραγματική μελέτη που κυκλοφόρησε την Παρασκευή έδειξαν ότι η τρίτη δόση έδωσε κάποια προστασία. 

Αλλά η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) είπε επίσης ότι το η ΄΄O΄΄ θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Βρετανία θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο κρούσματα μέχρι το τέλος του μήνα.

Την Παρασκευή, η Βρετανία ανέφερε 58.194 νέα καθημερινά κρούσματα COVID-19, το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο από τον Ιανουάριο. Υπήρξαν περισσότερες από 50.000 νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό τις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε ημέρες.

«Υπάρχει σημαντική αύξηση του Omicron εδώ σε αυτή τη χώρα και βλέπουμε πρώιμα σημάδια διαφυγής εμβολίου », είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν την παραλλαγή.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα να τεθεί σε εφαρμογή ένα «Σχέδιο Γ» περαιτέρω περιορισμών, είπε: «Δεν υπάρχουν σχέδια για να προχωρήσουμε πέρα ​​από αυτά που έχουμε ήδη καθορίσει. Προφανώς πρέπει να διατηρήσουμε υπό εξέταση τα χαρακτηριστικά αυτής της παραλλαγής και θα ενεργούσε αν χρειαστεί, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια».

Τα πρώτα ευρήματα που δημοσίευσε το UKHSA την Παρασκευή έδειξαν ότι το Η ΄΄O΄΄ μειώνει σημαντικά την προστασία έναντι της ήπιας νόσου από τον αρχικό εμβολιασμό, αλλά οι ενισχυτές την αποκαθιστούν σε ποσοστό μεταξύ 70%-75%.

Ο οργανισμός είπε ότι η ΄΄O΄΄ έχει πλεονέκτημα ανάπτυξης έναντι της κυρίαρχης παραλλαγής Δέλτα, αλλά ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την αξιολόγηση της σοβαρότητας της ασθένειας που προκαλείται ή της προστασίας έναντι σοβαρής ασθένειας που χορηγήθηκε από εμβόλια ή προηγούμενη μόλυνση.

Ο ανώτερος υπουργός Μάικλ Γκόουβ πραγματοποίησε την Παρασκευή συνάντηση με τους πρώτους υπουργούς της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, οι οποίοι ελέγχουν τις δικές τους πολιτικές υγείας, σχετικά με το συντονισμό των απαντήσεών τους στα πιο πρόσφατα δεδομένα για τον COVID-19.

Ο Πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon δήλωσε ότι η Omicron θα μπορούσε να γίνει κυρίαρχη στη χώρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Είπε ότι ενώ ήλπιζε ότι τα άτομα που έπασχαν από την ΄΄O΄΄ μπορεί να είχαν πιο ήπια νόσο, δεν υπήρχε καμία εγγύηση και η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων θα προκαλούσε ωστόσο προβλήματα στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας.

«Δεδομένου του όγκου των ατόμων που θα μπορούσαν να μολυνθούν από την ΄΄O΄΄ λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητάς του, ακόμη και αν οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις είναι ήπιες, ο αριθμός των περιπτώσεων σοβαρής ασθένειας μεταξύ αυτών των λοιμώξεων θα επιβαρύνει μαζικά την ικανότητα του NHS να αντιμετωπίσει. ”

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi