Αθλητισμός

Κανονικά θα σφυρίξει τον Ολυμπιακό ο Αναστόπουλος – Ακυρώθηκε ο ορισμός του στη VTB League

ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΕΔ/ΕΟΚ

Τουλάχιστον κωμικοτραγικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο Ελληνικό μπάσκετ.

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο Ελληνικό μπάσκετ. Σκηνές απείρου κάλλους ξανά στο ελληνικό μπάσκετ. Σκηνές που μάλλον στο μπάσκετ της Ζιμπάουε δεν θα είχαν συμβεί.

Η αρχή έγινε με το μεσημέρι της Παρασκευής όταν και ο Παναγιώτης Αναστόπουλος κληρώθηκε να σφυρίξει στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στην Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και Προμηθέα, παρά το γεγονός ότι οι Πειραιώτες ξεκαθάρισαν μετά από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ότι δεν πρόκειται να αγωνιστούν σε οποιαδήποτε αναμέτρηση διευθύνουν οι Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου.

Tι κι αν ο υπεύθυνος διαιτησίας της VTB League, Νίκος Πιτσίλκας, είχε ορίσει τον Παναγιώτη Αναστόπουλου στο Game 3 της σειράς Κάλεβ Ταλίν – Ούνικς Καζάν, τι κι αν ο Έλληνας ρέφερι είχε πάρει ήδη τα αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψει στην Εσθονία, τι κι αν η ΚΕΔ/ΕΟΚ είχε ενημερωθεί σχετικά μετά την συνηθισμένη ανταλλαγή e-mails, το όνομα του έμπειρου διαιτητή μπήκε στην κληρωτίδα και προέκυψε από εκείνη για την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Προμηθέας της 26ης αγωνιστικής της Basket League 2018/19.

Όπως αναφέρει το sport24.gr, οι άνθρωποι της ΚΕΔ/ΕΟΚ ενημέρωσαν τους ομολόγους τους στην VTB League για τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συμμετοχή του Αναστόπουλου στην τριάδα της αναμέτρησης Κάλεβ Ταλίν – Ούνικς Καζάν. Ο Πιτσίλκας θα προχωρήσει το πρωί του Σαββάτου (4/5) στην αντικατάστασή του Έλληνα και εκείνος θα είναι έτσι διαθέσιμος για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα Πάτρας το απόγευμα της Τετάρτης (8/5).

Κινείται δικαστικά για άκυρο ορισμό Αναστόπουλου ο Ολυμπιακός!

Το γεγονός ότι από τη διαδικασία της κλήρωσης απουσίασε ο Στέλιος Συμεωνίδης (επειδή διαφωνούσε με την τοποθέτηση Αναστόπουλου σε παιχνίδι του Ολυμπιακού) και αυτή διεξήχθη μονάχα με την παρουσία των Κορομηλά και Ταβουλαρέα την καθιστά παράνομη.

Κανονικά, θα έπρεπε η ΚΕΔ να συνεδριάζει με πέντε μέλη, όμως εδώ και καιρό, οι κ.κ. Μουζάκης και Παπαδόπουλος απουσιάζουν και έτσι οι αποφάσεις παίρνονται με την πλειοψηφία των… τριών.

Στη σημερινή κλήρωση λοιπόν, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες μόλις δύο (!) μέλη, κάτι που σημαίνει πως δεν υφίσταται καν πλειοψηφία.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του ΣΠΟΡ FM 94,6 το συγκεκριμένο γεγονός είναι εν γνώσει των Πειραιωτών, που προτίθενται να κινήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Κάτι που θα συμβεί με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, μέσω των οποίων θα επιδιώξουν ν’ αποδειχθεί άκυρος ο ορισμός του συγκεκριμένου διαιτητή στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League.

πηγή: eleftherostypos.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi