Αθλητισμός

Καθάρισε σε 49 λεπτά η Σάκκαρη!

Με φόρα από το Παρίσι η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, δεν είχε κανένα πρόβλημα στη μετάβαση από το χώμα στο γρασίδι και πέτυχε πανεύκολη νίκη επί της Αράντσα Ρους (Νο.84) με 6-1, 6-1 σε μόλις 49 λεπτά! Θα παίξει λογικά στον δεύτερο γύρο με την Αμερικανίδα Σέλμπι Ρότζερς, που παίζει στην πρεμιέρα της με τη Σαμ Στόσουρ.

Λίγες μόνο μέρες μετά την οδυνηρή ήττα της στα ημιτελικά του Roland Garros και χωρίς να έχει παίξει άλλο ματς στο χορτάρι, η Μαρία δεν είχε κανένα πρόβλημα προσαρμογής και με εξαιρετική εμφάνιση συνεχίζει την πορεία της και σε αυτό το Grand Slam.

Σέρβιρε εξαιρετικά (είχε και 7 άσους), ήταν άκρως επιθετική (19 winners, 14 αβίαστα) και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην 30χρονη Ολλανδή. Πήρε 15/15 πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς της και 13/17 πίσω από το δεύτερο!

Έχασε το πρώτο γκέιμ του αγώνα και μετά πήρε 11 συνεχόμενα, για να φτάσει και σε διπλό ματς πόιντ στο 6-1, 5-0. Η Ρους τελικά κατάφερε να μείνει ζωντανή στο σημείο αυτό, αλλά μόνο για λίγα λεπτά αφού στη συνέχεια η Μαρία έκλεισε πανηγυρικά τον αγώνα.

Θυμίζουμε ότι το ματς ήταν προγραμματισμένο για χθες, όμως αναβλήθηκε λόγω βροχής. Αυτό σημαίνει ότι η 22χρονη τενίστρια θα διεκδικήσει αύριο την πρόκριση των «32» της διοργάνωσης.

Είναι η τέταρτη φορά που περνάει στον δεύτερο γύρο, ενώ η καλύτερή της εμφάνιση έγινε το 2017 όταν είχε προκριθεί στον τρίτο γύρο.

Στις «32» πέρασε και η κολλητή της Μαρίας, η Ντόνα Βέκιτς, που μετά το 6-1, 6-4 επί της Αναστάσια Ποτάποβα περιμένει Καρολίνα Πλίσκοβα ή Ταμάρα Ζίντανσεκ.

Η Ονς Ζαμπέρ, τέλος, άφησε εκτός με 6-2, 6-1 τη Ρεμπέκα Πέτερσον και θα αναμετρηθεί με Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου ή Βίνους Γουίλιαμς.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi