Συμβουλές διατροφής

Κάτι ήξεραν οι παλιοί.. Παραδοσιακά γλυκά με λίγες θερμίδες.

Αυτά τα παραδοσιακά γλυκά μπορεί να έχουν ξεχαστεί με τον χρόνο, αλλά αποτελούν μια πολλή καλή λύση για ένα γλυκό σνακ, ώστε να ξεγελάσουμε την επιθυμία μας για γλυκό χωρίς όμως να πάρουμε πολλές θερμίδες.

Επιπλέον είναι πολύ πιο υγιεινά από άλλα γλυκά με πολλές θερμίδες που περιέχουν βούτυρο κακής ποιότητας, όπως πάστες, τάρτες κ.α το οποίο ¨μένει¨ στο σώμα, δεν ¨καίγεται¨ και επίσης επιβαρύνει την υγεία του σώματος με τα ¨κακά¨ λιπαρά που περιέχει, με χοληστερίνη και τοξίνες και πολλές θερμίδες.

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ.

Ένα κουταλάκι με χιώτικη μαστίχα βανίλια, το γνωστό μας υποβρύχιο, μέσα σ’ ένα ποτήρι παγωμένο νερό περιέχει περίπου 80 θερμίδες και μπορεί να μειώσει την όρεξη και να μας προσφέρει ευεξία, καθώς η μαστίχα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμη.

ΡΥΖΟΓΑΛΟ.

Ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της χώρας μας, το οποίο φτιάχνεται από γάλα, ρύζι και ζάχαρη και σερβίρεται με κανέλα. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β αλλά και σε βιταμίνη Α. Τα 100 γρ. περιέχουν περίπου 106 θερμίδες.

ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ.

Ένα φυσικό γλύκισμα, μέρος της Ελληνικής μας παράδοσης με λίγες θερμίδες, που μας δίνει την ευχαρίστηση της γλυκιάς γεύσης και μπορεί να μειώσει την επιθυμία μας για μεγάλες ποσότητες γλυκού. 1 μικρό λουκούμι αντιστοιχεί σε περίπου 60 θερμίδες.

ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ.

Είναι υγιεινά γιατί περιέχουν μόνο φρούτα και ζάχαρη η οποία σε φυσιολογικές ποσότητες δεν επιβαρύνει τον οργανισμό και περιέχουν λιγότερες θερμίδες που καίγονται πιο εύκολα σε σχέση με άλλα γλυκά. Περίπου όλα τα γλυκά κουταλιού περιέχουν ανά μερίδα 100 θερμίδες.

ΠΑΣΤΕΛΙ.

Ένα μέτριο παστέλι περίπου 50 γραμμαρίων μπορεί να μας προσφέρει 280 θερμίδες, αλλά αποτελεί πολύ καλή πηγή ενέργειας, πρωτεΐνης, λιπαρών και καλών υδατανθράκων, ενώ το σουσάμι μας παρέχει τις απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, φυτικές ίνες.

Η Γερακάκη Στυλιανή σπούδασε στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου στην ειδικότητα “ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ” και είναι κάτοχος “Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ” από τον Εθνικό οργανισμό Πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Έχει αρθρογραφήσει για θέματα διατροφής και υγείας σε πολλά διαδικτυακά περιοδικά και ιστοσελίδες. Μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της στο Facebook εδώ.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Διατροφή και διακοπή καπνίσματος.

e-enimerosi

Ο εθισμός στην τηλεόραση παχαίνει!

e-enimerosi

Ποιο είναι το πραγματικό γιαούρτι?

e-enimerosi