ΑθλητισμόςΚοινωνία Κόσμος

Kobe Bryant μεταξύ των 8 φιναλίστ για το Hall of Fame της καλαθοσφαίρισης

Chicago  Ο κατάλογος των φιναλίστ για το Hall of Fame είναι σημαντικά μικρότερος από το συνηθισμένο.

Οι ψηφοφόροι πραγματικά δεν χρειάστηκαν περισσότερα φέτος.

Ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Τίμ Ντάνκαν και ο Κέβιν Γκαρνέτ, επικεφαλής της κατηγορίας των οκτώ φιναλίστ που ανακοίνωσε την Παρασκευή το Hall of Fame. Ο καθένας θα πρέπει ακόμα να συγκεντρώσει 18 ψήφους από μια επιτροπή 24 ατόμων πριν γίνει επίσημα Hall of Famers, κάτι που σίγουρα δεν είναι παρά μια διατύπωση στο σημείο αυτό.

Τα τελευταία χρόνια, οι φιναλίστ ήταν περίπου 13 άτομα. Αλλά η δύναμη των αστέρων στην κορυφή ανάγκασε την Hall να αλλάξει το σκεπτικό της φέτος, μια απόφαση που έγινε πριν ο Bryant πεθάνει απροσδόκητα σε συντριβή ελικοπτέρου στη νότια Καλιφόρνια στις 26 Ιανουαρίου.

“Το κάναμε εξαιτίας του τεράστιου, ακόμη και πριν από το θάνατο του Κόμπε, ότι πιστεύουμε ότι οι Kobe και Duncan και Garnett το φέρνουν σε επαφή”, δήλωσε ο Jerry Colangelo, ο Πρόεδρος του Hall of Fame του Μπάσκετ Ναϊμιθ. «Δεν είχαμε ποτέ μια τάξη που να είναι ισχυρή στην κορυφή. Και στη συνέχεια, φυσικά, με το θάνατο του Κόμπε προστέθηκε περισσότερη εστίαση. “

Ο Bryant, ο Duncan, ο Garnett και ο 10-χρονικός WNBA All-Star και ο τετραμελής χρυσός Ολυμπιονίκης Tamika Catchings είναι για πρώτη φορά φιναλίστ. Οι υπόλοιποι φιναλίστ έχουν όλα στο παρελθόν: ο προπονητής γυναικών Baylor Kim Mulkey, ο πρώην προπονητής Χιούστον Ρόκετς Ρούντι Τόμιαβιτς, ο προπονητής των γυναικών του έτους Β Barbara Stevens της Bentley και ο τετραετής εθνικός προπονητής των ανδρών της χρονιάς Έντι Στότον.

“Hall of Famer είναι κάτι για το οποίο δεν σκέφτεστε πραγματικά, δεν αισθάνεστε πραγματικά”, είπε ο Garnett. “Συμβαίνει. … Αυτή είναι μια από τις πιο συντριπτικές καταστάσεις που έχω πάει ποτέ. “

Ο Μπράιαντ ήταν 18χρονος πρωταθλητής NBA και πέντε φορές πρωταθλητής NBA κατά τη διάρκεια μιας 20ετούς σταδιοδρομίας με τον Λος Άντζελες Λέικερς, δύο φορές χρυσό Ολυμπιονίκη και είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Πέθανε με την 13χρονη κόρη του Gianna και επτά άλλους, καθώς η ομάδα ήταν στο δρόμο για ένα τουρνουά μπάσκετ τον περασμένο μήνα.

Η αίθουσα ελπίζει να βρει έναν τρόπο να χτυπήσει πολύ διαφορετικούς τόνους φέτος: Γιορτάζοντας τη νέα αίθουσα των Famers, απολαμβάνοντας επίσης φόρο τιμής στους γίγαντες του παιχνιδιού που έχουν πεθάνει τις τελευταίες εβδομάδες – ο Bryant, ο πρώην Επίτροπος NBA David Stern και ο θρυλικός υψηλός προπονητής της σχολής Morgan Wootten μεταξύ τους.

“Υπάρχει μια μεγάλη ευαισθησία … αλλά θα γίνει με τον σωστό τρόπο”, είπε ο Colangelo.

Το Catchings είναι επίσης παρελθόν WNBA MVP, κέρδισε εθνικό πρωτάθλημα με τον προπονητή Pat Summitt στο Τενεσί και ήταν τέσσερις φορές All-American με την Lady Vols.

«Είμαι τόσο ευλογημένος», είπε ο Catchings. “Είμαι τόσο ευγνώμων.”

Το Hall ανακοίνωσε επίσης τους παραλήπτες του βραβείου Curt Gowdy Media για το τρέχον έτος: τον αθλητισμό και τον σχολιαστή Michael Wilbon, ο οποίος πέρασε τρεις δεκαετίες στο The Washington Post και τώρα είναι με το ESPN και τον μακροπρόθεσμο σχολιαστή NBA Play-by-Play Mike Breen Τελικά NBA.

“Θα είναι απίστευτα λυπηρό,” είπε ο Breen. “Κάναμε ένα παιχνίδι, το πρώτο παιχνίδι Laker στο ESPN μετά το πέρασμα του και ήταν το πιο θλιβερό πράγμα που έχω συμμετάσχει ποτέ από επαγγελματική άποψη και ελπίζω ότι δεν πρέπει ποτέ να είμαι μέρος τέτοιου είδους κάτι ξανά. Ήταν τόσο γεμάτος ζωή και φαινόταν σαν να μην ήταν ποτέ πιο ευτυχισμένη ή πιο άνετη.

“Και τότε προσθέτετε στα άλλα θύματα, τα παιδιά, πρόκειται να είναι η πιο συναισθηματική τελετή επαγωγής ποτέ – χωρίς αμφιβολία, και δικαιωματικά έτσι”.

Δύο νέα βραβεία Gowdy αποκαλύφθηκαν επίσης. Το προσωπικό του Turner “Inside The NBA” του Ernie Johnson, του Charles Barkley, του Kenny Smith και του Shaquille O’Neal ανακοινώθηκαν ως οι πρώτοι νικητές της κατηγορίας Transformative Media. Ο μεγάλος αθλητής Jim Gray ήταν ο πρώτος αποδέκτης του Βραβείου Insight Media.

Επίσης, το βραβείο John W. Bunn Lifetime Achievement θα απονεμηθεί μετά θάνατον στον Tim Nugent, τον ιδρυτή της Εθνικής Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Αναπηρικών Καρεκλών.

πηγή: bloomberg.com

Σχετικές αναρτήσεις

Ρόδος: Ξεκίνησαν Τα “Μπάνια” Στο Σιντριβάνι.

e-enimerosi

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας