Άρθρα Ρεπορτάζ

Λιβύη: Δάκτυλος της Τουρκίας η απαίτηση του κοινοβουλίου για αποχώρηση των χωρών που υποστηρίζουν το Ισραήλ?

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

Το κοινοβούλιο της Λιβύης που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, ζήτα την απομάκρυνση όλων των πρεσβευτών των κρατών που υποστηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.

Ζητάει την διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου προς αυτά τα κράτη, με ονομαστική αναφορά σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία. Με μία ανακοίνωση όπου ανάρτησαν χθες στον ιστότοπό τους και όπου είναι προσκείμενη και στον Χαλίφα Χάφταρ, ζήτησε να ανασταλεί ο εφοδιασμός των κρατών με πετρέλαιο και αέριο.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Απαιτούμε οι πρεσβευτές των κρατών που υποστηρίζουν τη σιωνιστική οντότητα στα εγκλήματα που διαπράττει να εγκαταλείψουν την επικράτεια αμέσως».

«Αν δεν σταματήσουν οι σφαγές που διαπράττονται από τον σιωνιστή εχθρό, απαιτούμε η λιβυκή κυβέρνηση να αναστείλει τις εξαγωγές πετρελαίου και αερίου προς τα κράτη που τον υποστηρίζουν», αναφέρει το κοινοβούλιο.

Το λιβυκό κοινοβούλιο κατήγγειλε με «τον πλέον σθεναρό τρόπο» τη στάση «των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας», που «υποστηρίζουν τη σιωνιστική οντότητα και τα εγκλήματά της» την ώρα που οι ηγέτες τους «κάνουν διαλέξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση».

Εδώ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία η αναφορά αυτών των κρατών και πόσο τυχαία μπορεί να είναι η απόφαση αυτή σε ένα κοινοβούλιο που ας μην ξεχνάμε πως είναι φερέφωνο του τουρκικού Κράτους. Διότι την αυτοάμυνα του Ισραήλ και το ότι η Χαμάς έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση την υποστηρίζουν πολλές χώρες της Δύσης όχι μόνο οι τέσσερις που αναφέρθηκαν.

  • Αλλά μήπως η αναφορά αυτών των κρατών είναι ότι έχουν λόγο στις εξαγωγές πετρελαίου?
  • Και μήπως η Τουρκία θέλει να βάλει πόδι και να αποκόψει αυτήν την συνεργασία όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες για να αναλάβει τον έλεγχο αυτή αλλά και να έχει λόγο στις εξαγωγές του πετρελαίου?

Θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουν αυτές οι χώρες, διότι ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία χθες με δηλώσεις του προέδρου κυρίου Ερντογάν ανακοίνωσε πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και μάχεται για την απελευθέρωση των εδαφών της Παλαιστίνης. Όπως και υποστηρίζει την ύπαρξη του Παλαιστινιακού κράτους.

Υ.Γ. Το αν όντως υπάρχει εμπλοκή της Τουρκίας σε αυτή την ανακοίνωση είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ανθισμένο Λεμονοδάσος.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi